zondag 15 januari 2023

de draad weer oppakken

 zondag 15 januari 2023 

We pakken de draad weer op. Bah wat een nare griep is dit. Hoesten en algehele moeheid slaat toe. 

Maar goed bij mij heeft de slijm oplosser goed gewerkt en bij Max is het nog bezig. 

Heb twee kuren gehad en ik denk dat Max ook nog wel een tweede mag hebben. 

Een schrale troost....heel veel mensen hebben er last van. 


Afgelopen maandag hebben we als team de kerstpracht in de borg opgeruimd. Alles is weer opgeborgen en kan zo over 11 maand weer worden gebruikt. Verder heb ik de afgelopen week veel gerust en me ingelezen in mijn voettocht naar Santiago de Compostella. 



Het is al weer bijna 11 jaar geleden dus ik moest alles even weer opfrissen voor een presentatie op donderdagavond. Dankzij de introductie en verzorging van Mia en Theo hebben we er een mooie avond van gemaakt. Alles was goed voorbereidt en de mensen waren enthousiast heb ik vernomen. 


Er kwamen nog wat vragen en de avond vloog voorbij. 

Vervolgens bestond de week uit de gewone dingen als schoonmaak, boodschappen doen, koken e.d. 

Zaterdagmorgen zijn we op bezoek geweest bij Janneke en heb ik een flinke pan bonensoep gemaakt. Het was de hele dag regen en dan past dit gerecht wel. Al zeg ik het zelf het was heerlijk. Maar dat vond Max ook. 


Verder heb ik zaterdag nog een laatste daad verricht als lid van de bloemschikcommissie. 


In de keuken van de borg staan altijd rode garaniums en dat is een verschrikking. Ze groeien heel spritterig, vallen af krijgen weinig aandacht en dus verzuipen ze of verdrogen ze. Ben lang op zoek geweest maar heb eindelijk mooie kunst exemplaren gevonden en die heb ik zaterdag gepoot en gelijk de oude weggegooid. Maandag neem ik afscheid en zal ik in de vergadering uitleggen wat en waarom ik dit gedaan heb. Ik vond het er mooi uitzien zaterdag. 

De komende week wordt het een bloementeam vergadering op maandagmiddag. Voor die tijd ga ik nog een cake bakken als afscheid. Dinsdag ga ik naar de kapper, woensdag voor controle naar de tandarts en doe ik voor de laatste keer de bloemen samen met Nani. De rest van de week is nog de vraag. Wat het geworden is laat ik de volgende week wel weer weten. 

Groetjes een fijne week allemaal toegewenst. 

Is sluit af met Ultreïa het pelgrimslied van de Camino. 

Een goede reis.....Buen Camino





Geen opmerkingen: