zondag 11 december 2022

winter

zondag 11 december 2022 

De winter doet zijn intrede. Voor dat dit echt gebeurt moet er nog een nieuw dak op één van de huizen in de straat. De hoogwerker doet zijn werk.

Het is koud geworden en we hebben al een paar dagen gehad dat het de hele dag ligt vriest. Sommige weer profeten voorspellen dat we midden deze week op de schaats kunnen staan. Staan lukt altijd maar of het op natuurijs is dat is maar de vraag. Altijd een mooi gebeuren. Bij ons klinkt dan de muziek van de ijsbaan. 

Volle maan hangt in de kerstboom

En wat gebeurt er? Uitgerekend nu gaat de warmtepomp kuren vertonen. 
Hij ging te keer als een razende en ik werd ook razend. 
Wij naar de installateur en die heeft de fabrikant gebeld en daarop kwam een afspraak voor j.l. donderdag. 

De monteur kwam om ongeveer 14.30 en is om ongeveer 18.00 uur weer vertrokken. Het was thuis inmiddels al behoorlijk afgekoeld. Maar het probleem was opgelost. Er is een pomp vervangen in de buitenunit en een driewegklep in de binnen unit. Daarmee was het probleem opgelost. De installateur heeft zelf geen onderdelen omdat ze zo moeilijk te krijgen zijn houd de fabrikant alles zelf en lost de problemen zelf op. Nou gelukkig, wij zitten er weer warmpjes bij. Heb maar eens uitgerekend wat het gaat kosten de komende maanden. We zijn met alle onzekerheden van dien gaan zitten op 150 euro per maand maar ik kom voorlopig uit op 85 euro. Eens kijken hoe de zaken zich voltrekken. 
Ach en verder hebben we bezoek gehad en heb ik gezellig aan het schildmeer zitten chocolademelk met slagroom zitten drinken. Dinsdagmorgen ben ik nog naar de kapper geweest en dan vrijdagmiddag toen heeft Max zijn speld voor zijn 50 jarig lidmaatschap van de FNV ontvangen.

Dit werd gevierd met een diner in Hotel Faber. Onze tweede buurman was 40 jaar lid en samen zijn we die spelden op gaan halen en hebben gezellig met elkaar zitten eten. 



Ach en toen was het al weer zaterdag. Zaterdagmiddag zijn we naar Holiday on Ice geweest en dat was genieten van het spektakel daar in Martiniplaza. Geweldig wat een show



. En dan staat er weer een nieuwe week voor de deur. Vanochtend gaan we even koffie drinken bij schoonzus en vanmiddag gaan we naar tuinland in Winschoten en daarna ga ik naar de borg om een boom te versieren. 
Woensdag gaan we op crematie van een zus van een oud collega van Max. Dat is in Appingedam 
En donderdag haal ik mijn kleren op voor Mr. Dickens. Want het komende weekeinde is de kerstmarkt bij de borg en zijn Jet en ik Mevr. en Mr. Dickens. 
Daar verheug ik me op. 
Ik wil jullie allemaal een fijne gezellige week toe wensen en als je van schaatsen houdt hoop ik dat je op natuurijs kan schaatsen. Breek je ledematen niet. 
Ik sluit af met de Sneeuw wals van André Rieu. 
Groetjes. 






Geen opmerkingen: