maandag 19 december 2022

gezellige drukte

 maandag 19 december 2022 

Een gezellige drukte was het op de kerstmarkt bij de Fraeylemaborg. Heb me laten vertellen dat het één van de drukste is geweest. Ik geloof het graag als Jet en ik door de borg liepen waren er grote groepen en lange rijen. Had soms met de mensen te doen dat ze lang moesten wachten in de kou voor ze de borg in mochten. Dit in verband met de brandveiligheid. Maar het ging allemaal in goede harmonie, ook dankzij de collegae die alles goed wisten te handelen. 

Door de drukte die ik zelf ervoer kon ik mijn blog niet zo snel klaar krijgen vandaar dat hij vandaag verschijnt. Kan ik ook de foto's van het weekeinde meenemen. Hier volgen ze dan. 




 

Tussen alle bedrijven door van kleding ophalen en allerlei zaken regelen op het gebied van verlichting en hoe alles op tijd in bedrijf te krijgen kreeg ik ook nog een bericht van de klokken specialist dat de klokken klaar zijn die we ter reparatie hadden aangeboden.

Ze zijn ons heel dierbaar. De onderste is ruim 100 jaar oud was ooit van mijn opa en oma. Maar hij sloeg niet meer. Liep nog prima maar een onderhoudsbeurt is af en toe nodig. 
De bovenste heb ik gekregen van mijn ouders als herinnering aan mij opa en oma van moeders kant is ook al wel 40 jaar oud. Heeft een Westminster slag en dat betekend dat hij ieder kwartier van zich laat horen. Morgen halen we ze weer op. Ze zijn volledig nagekeken en kunnen hopelijk weer jaren mee. 
In de borg hangen ook vele klokken maar helaas er is geen één klok die loopt. Het zou zo mooi zijn als die ook eens goed werden nagekeken. Er is hoop dat de conservator die de huidige opvolgt hier oog voor heeft. Zelf ben ik van mening dat een klok die niet loopt de dood aangeeft. Vroeger werden ook de klokken stil gezet als iemand was overleden. 
Morgen hebben we een jaarafsluiting in de boerderij van de Fraeylema een gezellig buffet met alle collegae. Woensdagochtend geven een aantal collegae en ik een rondleiding aan een aantal leerlingen van een school. Dat mag ik nog weer doen in mijn kleding van het weekeinde. 
Dan doe ik er ook een snor bij voor.......net echt. 
Dit was dan mijn blog over de afgelopen week. Ik wens jullie een goede voorbereiding voor de kerst. 
Hier is al een cake gebakken en een rollade gebraden. Nu nog een kerstbrood en dan is het klaar, want we gaan weg over de kerstdagen. Waar naar toe en wat we doen ik laat het jullie in mijn volgende blog weten. 
Ik sluit af met een oud kerstliedje. 
Stille nacht. 


 









Geen opmerkingen: