zondag 23 oktober 2022

verschrikking

 zondag 23 oktober 2022 

Verschrikking. 
Ja dat is het met die Rutte. De stalen Jezus zegt met een stalen gezicht dat het wel belangrijk is om naar Quatar te gaan in verband met economische belangen. Mensen rechten interesseert hem niet en dit bewijst maar weer eens hoe slecht die vent in elkaar steekt. Geld en geld en nog eens geld is belangrijker dan mensen hun veiligheid en mensenrechten. Bah wat walg ik van die vent en zijn bende. 


We hebben onze drukke week afgesloten met mooie dingen. Alle bevindingen van de diverse specialisten en medici waren goed en we zijn weer ingeboekt voor over een half jaar tot een jaar en zelfs 2,5 jaar. 

Dus we kunnen even weer vooruit. Vrijdag was een gezellig weer zien met Jantje Jenne en Enna. Dick Enna haar man was nog niet vit genoeg om te komen. We hebben bijgepraat en lekker gegeten. 

Gisterochtend zijn we even naar Janneke geweest en hebben daar in Haren met haar gewandeld. Het was nog mooi weer. Vervolgens koffie gedronken en haar weer naar de afdeling gebracht.

Verder hebben we het huis even schoongemaakt en alles gewassen en gestreken. 

Vanmiddag gaan we op bezoek bij Jacob en Hennie oud collegae van Max. 

Zo heb ik donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Bea mijn bloemschik vriendin. Die helaas erg ziek is en opgenomen in het ziekenhuis. We hebben even met elkaar gepraat en na een poosje wilde ze graag op bed en ben ik weer vertrokken. 

Morgen neem ik deel aan een rondleiding door de borg. Hennie de conservator verzorgd dat en als rondleider kan ik nog veel van haar leren. Hennie neemt aan het eind van het jaar afscheid en de nieuw conservator treed binnenkort aan. Er gebeurt veel op en rond de borg. Een bijzonderheid wat al op internet wordt aangehaald is een paviljoen wat is aangekocht uit Augsburg in Duitsland. 

Dit paviljoen zal ter zijner tijd wellicht dienst doen als tijdelijk onderkomen voor de verbouwing. Het valt en staat allemaal nog met het verkrijgen van de vergunningen en het geld. Maar het paviljoen is al gedemonteerd en wacht op vervoer naar Slochteren. Het heeft dienst gedaan op het stadsplein in Augsburg ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan van de Fuggerei een woonwijkje in Augsburg. Als ik minder belevenissen heb zal ik er een volgend blog iets meer over schrijven. Zeer bijzonder. 

Dinsdagochtend krijgen we een voorlichting van de notaris in het dorpshuis woensdagochtend gaan we weer wandelen en donderdagochtend ga ik weer zwemmen. Om 18 uur zijn we te gast bij de raad. Daar gaan we onder het genot van een kop soep en een broodje beluisteren wat de gemeenteraad van Midden Groningen allemaal doet. En dan vliegen we al weer op het weekeinde af. 

Ik sluit af met een mooi muziekje van de vader van Mozart. Leopold. Zit tegenwoordig vaak achter de computer te luisteren naar zijn muziek en deze vond ik wel heel mooi. 

Toy Symphony/ 

Fijne week allemaal. 



Geen opmerkingen: