zondag 16 oktober 2022

afgang

 zondag 16 oktober 2022 

Afgang dat was het.



O wat een fraaie regering hebben we toch. Alles in de soep laten lopen en tijdens de verhoren van de afgelopen week was het wel heel duidelijk, dat willens en wetens de zaak hier in Groningen is verkwanseld. Die Rutte weet zich er altijd vanaf te maken en deze keer positioneerde hij zich als de onder koning van Nederland.


Die goede man is niet goed snik. Beweerd onder ede dat hij vijf jaar lang geen idee had dat er aardebevingen waren in Groningen. Hij heulde wel met de directie van de Shell en die kon zo bij hem binnen lopen in het torentje. Lekker met elkaar uit eten ...feestjes vieren en Groningen laten stikken daar is die man goed in. Heb het hele verhoor beluisterd  vijf uur lang en dan durven sommige journalisten ook nog te beweren dat hij het goed deed. Het is werkelijk een schande zoals die man zich opstelt. Ik laat alles aan de vakministers over en als ze denken dat ik even moet helpen, kan ik wellicht een telefoontje plegen. Bah wat een misselijk makend persoon.  Als er straks nog mensen zijn die op deze partij en die man stemmen dan zijn ze helemaal gek. Er lopen al heel wat gekken rond, maar dan is het hek van de dam. 

Nu wachten op de bevindingen van de commissie. En ach daar zullen een aantal aanbevelingen uit komen en verder gaan we gewoon weer door. Ik ga wel stemmen, maar weet nog totaal niet waarop. 

Heel wat anders

We hebben j.l. woensdag een nieuwe magnetron en afzuigkap in onze keuken gekregen en ik moet zeggen dat het nog wel even een studie vereist, maar het is geweldig. Het is een magnetron, oven en airfryer in 1. 

Gisteren hebben we er friet en een frikandel in klaar gemaakt en het smaakte prima. 

Vrijdag een lekkerbekje er in klaar gemaakt en de komende week ga ik er een cake in bakken. 

Dinsdagmiddag zijn we op bezoek geweest bij broer en schoonzus. Was gezellig, we hebben heel wat zaken doorgenomen. Broer moet onderzocht worden en schoonzus is herstellende van een hernia operatie en dat gaat goed. Mijn broer krijgt a.s. woensdag een grondig onderzoek en dan zal blijken wat er aan de hand is. We hopen er het beste van. 

Vrijdagmiddag zijn we op bezoek geweest in Emmen bij de neef van Max en zijn vrouw. Dat was een gezellig weerzien met mooie verhalen over hun vakantie in Noorwegen en het wel en wee van de kinderen. De tijd vloog voorbij en we zijn wel doorvoed weer huiswaarts gekeerd. 

Zaterdagmorgen zijn we bij Janneke op bezoek geweest. Die zag er weer wat beter uit. 


Vanmiddag gaan we wellicht even op de fiets naar Zuidlaren waar altijd een straatfestival is voor de Zuidlaardermarkt. Die is a.s. dinsdag, dan is het al weer de 3e dinsdag in oktober. Een oud gebruik is dat dan de kachel weer aan mag.


Nou wij hebben hem al een paar week aan en storen ons niet zo aan oude gebruiken. Hoewel één gebruik houden we er in zo lang het kan en dat is dat we de overburen een zuidlaarderbol geven. Toen ik hier kwam wonen nodigde Cobie mijn vader en mij uit voor een kop koffie en wat kregen we daar bij...een plak zuidlaarderbol. Sinds dien geef ik altijd een zuidlaarderbol aan hun rond de marktdag. 

Het wordt de komende week veel ziekenhuis bezoek. Maandag de oogarts voor controle van Max zijn laseroog. Dinsdag de paradontoloog woensdagochtend bloemschikken met Lies in de borg en donderdagmiddag martiniziekenhuis voor Max een routine onderzoek. En dan komen Jenne, Jantje , Dick en Enna op bezoek om de hete bliksem te proeven die ik al een poos heb beloofd


. Hopelijk kan het doorgaan want de corona slaat weer toe en Enna en Dick hebben het te pakken. Maar hopelijk is het weer over vrijdag. Zo vliegen we de week door. 

Ik sluit af met een mooi muziekje. Deze tip kreeg ik van Vera. Zij is op gitaarles en gaf met deze mee. 

Het is Anna Vidovic met mooie klassieke gitaarspel. Fijne zondag en mooie week. Wens ik jullie toe.  





Geen opmerkingen: