zondag 13 maart 2022

hoe gaat het?

 zondag 13 maart 2022

Hoe gaat het is een normale vraag als je iemand tegen komt. Maar nu vraag ik het me zelf wel eens af. 

Wil ik die ellende nog wel zien op TV? Wil ik nog wel denken aan de toekomst? Heeft het leven zo nog wel zien?






En ja dan moet ik dicht bij mezelf blijven. In mijn directe omgeving kijken. Als je op TV die ellende ziet van ontheemde mensen die wellicht van uit een ander land de beelden kunnen zien van hun kapot geschoten stad, dorp of wellicht zelfs huis. Je moet er niet aan denken. En dan nog maar afwachten wat de toekomst brengt. Ben niet zo gauw pessimistisch maar in dit geval wel. Ik ben heel bang dat we in een derde wereldoorlog belanden. En dat zal niet zo lang meer duren. Helaas. We hebben ons altijd druk gemaakt over de toekomst van onze kinderen, maar die kon er wel eens niet te best uit zien. Ik heb mijn leven bijna geleefd maar zij moeten verder en dat zal niet meer zijn zoals het was. 

De afgelopen week hebben we prachtig mooi weer gehad. Heel veel zon met als gevolg dat we veel energie hebben opgewekt. Voor deze tijd van het jaar ruim 30 kwh per dag is bijzonder. Maar ja in deze tijd met de als maar oplopende prijzen is het goed. Maandagmiddag zijn we naar Mevrouw Riepma geweest in het verzorgingshuis te Delfzijl. Jammer dat ze daar zit maar wel goed want alleen thuis dat gaat zo niet. Ze was blij ons te zien en vond het maar niks dat we na een uur weer vertrokken. 

We zijn nog even naar de Eemshaven gereden waar hard gewerkt wordt aan de vertrekhal voor de boot naar Noorwegen die over een maand 3 keer per week gaat varen. 

 

Er wordt heel hard gewerkt aan de vertrekhal en de rest op het terrein. 
We zagen voor een paar maand geleden helemaal niets alleen een bord waar het allemaal zou gebeuren en nu staat er inmiddels een grote hal en is er een mega parkeerplaats aangelegd. 

En dan dinsdag een bijzondere dag. Eerst werden onze fietsen terug gebracht na een grondige onderhoudsbeurt en vervolgens zijn we aan het koken geslagen want mijn lieve oud collegae Vera en Jenny kwamen eten. 
Het menu? Een gevulde Pindasoep, Enchiladas en als nagerecht Slagroom met verse vruchten. 
We hebben genoten van het eten maar vooral van elkaars gezelschap. Wij werden nog door hun verwend met een mooie schemerlamp

Gemaakt van Himalaya zout staat prachtig. 

Pinda soep




De enchiladas. 



Het vrolijke toetje. 
Woensdag ochtend hebben we heerlijk gewandeld met de wandelclub Kolham en 's middag heb ik de bloemen gedaan in de borg samen met Sica. 
Donderdag zijn we op de fiets naar Siddeburen geweest een heerlijke fietstocht maar wel lang na de winterstop maar het is ons gelukt. Mooie foto gemaakt van de voorjaarsbloei. 
Hier wordt je toch vrolijk van. Het voorjaar komt er aan.....eigenlijk is die er al. 
Vrijdag was Willem jarig de man van een nicht van Max. Daar waren we uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken maar dat werd niet alleen koffie het was een eetfestijn. Vervolgens hebben we in de serre liggen uitbuiken en hebben 's avonds naar de TV gekeken. 
Gisteren zijn we op bezoek geweest bij schoonzus en hebben daar in de huiskamer van het tehuis koffie gedronken met elkaar. Dit was voor het eerst. De zorg en wij vonden het een verademing dat de corona regels niet meer golden. Hopelijk blijft het zo hoewel ik overal om ons heen mensen hoor die corona hebben. 
"s middags heb ik het dak schoongemaakt. Dat kon nu na al die drogen dagen dus die ziet er ook weer netjes uit. De afvoer kan daardoor niet meer verstopt raken. 
Moet zeggen dat het er niet gemakkelijker op geworden is nu de zonnepanelen er op liggen, maar het is weer gelukt en t.z.t. moet er toch maar hulp ingeschakeld worden om dit klusje te klaren. 
En dan bereikte ons het droevige bericht dan een kennis is overleden. Dinsdagmiddag gaan we naar de begrafenis. Marietje heeft alles zelf geregeld. Ik heb veel bewondering en respect voor haar. 
De rouwkaart heeft ze zelf ontworpen en de tekst bovenaan de kaart vond ik heel treffend. 
Als het leven lijden gaat worden, 
dan is sterven een bevrijding. 

Rust zacht Marietje! Hierbij steek ik een kaarsje voor je aan. 
Verder staat er niet veel op het program voor de komende week. Donderdag krijgen we een monteur op bezoek die een apparaat gaat installeren voor het GFK onderzoek. We gaan meedoen aan het kijk en luister onderzoek. Ben benieuwd hoe dat gaat en of het lukt. 
Tijdens het schrijven van dit blog zit ik te luisteren naar een prachtig Trompet concert van Haydn. 
Daar sluit ik dan ook mee af. 
Dit is bijvoorbeeld het concerto in E flat andante. 
Maak er een mooie week van zou ik zeggen. Ik probeer het ook. Tot de volgende week. Groetjes. 







Geen opmerkingen: