zondag 11 april 2021

al weer negen jaar geleden.

 zondag 11 april 2021
Een heel dierbare herinnering aan deze mensen die me uitzwaaiden. 

Het is al weer 9 jaar geleden dat ik op 15 april 2012 vertrok vanaf het station Haren naar Amsterdam om vandaar naar Lourdes te vertrekken waar mijn pelgrimstocht begon. 15 april is om verschillende redenen memorabel. 1e om dat dit de trouwdag was van mijn ouders en omdat ik aan mijn pelgrimstocht begon en nu is het de dag dat ik om 15.30 uur in Kardinge mijn eerste prik krijg tegen de corona. 

De Lourdesgrot. 

Ik wordt geprikt met het Comirnaty-vaccin van BioNtech/Pfizer. Ja ik kan er ook niks aan doen maar zo staat het in de uitnodiging beschreven. Eigenlijk ben ik een klein van Rossumpje. Ik hoorde zaterdagochtend voor de radio dat de mensen die geboren waren in 1951 aan de beurt waren. Dus ben ik gelijk achter de computer gestapt en ja hoor ik was er gelijk door en had een afspraak. 


Moet op donderdag 15 april om 15.30 uur voor de prik me melden in Kardinge te Groningen. 



Dat is voor ons een super locatie we rijden er zo naar toe zonder gehinderd te worden door de werkzaamheden aan de ringweg. De 2e prik kan ik halen op vrijdag 21 mei om 9 uur. Dan hoop ik dat ik er even tegen kan. Gelukkig zijn we tot op heden er nog steeds zonder een besmetting af gekomen, maar in onze omgeving zijn veel mensen getroffen door het virus. Waarom ben ik een klein van Rossumpje?

Voor de gene die het niet weten van Rossum heeft net zo lang gebeld dat hij voor alles aan een prik heeft bemachtigd. Nou ik heb nog geen uitnodigingsbrief en heb nu al een afspraak. Goed gekeurd en wel. 

Max die wilde ook een afspraak maken, maar door zijn bloedverdunners was dat niet mogelijk via de computer. Hij gebeld en na 40 minuten wachten kreeg hij te horen dat hij eerst op een brief moest wachten. Een poos later kreeg hij een brief via de postbode en heeft hij weer gebeld en na 20 minuten heeft hij ook een afspraak kunnen regelen. Ik heb gelijk de gezondheidsverklaring van hem in de printer gedrukt en zo ben ik ook beslagen ten ijs als ik een dikke week eerder dan hij mag. 

Een mens doet al wat om beschermd te raken en ik hoop dat ik geen last van bijwerkingen krijg. 

Van onze wandelingen en tochten die we ons hadden voorgenomen is niets terecht gekomen. 

Het weer was van dien aard dat we in en om het huis aan de slag geweest zijn. 



We hadden te maken met sneeuwbuien en harde wind en kou. Waar is het dan beter dan thuis bij de warme kachel. Ik heb mijn gestort op de badkamer om die op te knappen. De lichtkoepel opnieuw gekit en geschuurd en de komende week opnieuw een laagje verf er over en dan is dat weer tip top. 

We hebben nog wel een tochtje met de auto gemaakt langs de Duitse grens van Oude Schans naar Ter Apel. Ons hoofd doel was om even te kijken hoe de Kloosterhoeve Bleyendael in Sellingen er uit zag. Dat is gelukt,  wat een imposant complex. Gesloten maar dat beloofd straks een leuk uitje te worden als de boel weer open kan.


De komende week staat in het teken van de voorbereidingen van onze nieuwe energiecentrale. 

De 14 panelen er af en de 30 nieuwe er op. Op die manier hopen we de energiemeter op nul te krijgen. 



Eerst ga ik dinsdagmorgen om 9 uur naar de kapper. Donderdag naar Kardinge voor de prik en vrijdag ga ik een bloemstuk maken in de borg voor een huwelijk. Zit nu al te denken hoe en wat dit moet worden. 

Maar de ideeën komen al. Ik ga er twee champagne glazen in verwerken denk ik. 



Resultaat laat ik de volgende week zien. 

Tevens wordt het weer beter en ben ik van plan het laatste stukje tuin te reorganiseren. De waterval er uit en een compact waterornament opbouwen. Dat moet lukken met de bestaande middelen. Dan vervolgens wat planten bij zetten en het ziet er weer tip top uit. Heb al in de serre wat verplant. Daar heb ik de palmboom een nieuwe bak gegeven en een plantentoren ingezet met aardbei planten. Benieuwd hoe dat gaat. Het is buiten nog te koud. Er wordt nu ook weer vorst en sneeuw voorspeld. Bah wat ben ik het zat......laat het voorjaar nu eindelijk zijn ware gezicht laten zien a.u.b.

Zo dit waren weer de belevenissen van de afgelopen week. 

Ik wens jullie een fijne en veilige week toe. 
Groetjes. 



Ik sluit af met  een lied Een huis met een tuintje van het Appolo trio. 





Geen opmerkingen: