zondag 7 februari 2021

winter

 zondag 7 februari 2021



Winter dat zal het worden. De voorspellingen gaan wat heen en weer van zeer strenge vorst tot matige vorst. Maar we zullen het zien. Op dit moment is er een harde wind en het voelt erg koud aan. Nog geen sneeuw. Maar ik moet er bij vermelden dat ik dit schrijf om 15 uur op zaterdagmiddag. 



We hebben het de afgelopen week rustig aan gedaan. Wel veel opgeruimd en de nodige reparaties verricht. Eerst begaf onze buitenlamp bij de voordeur het. Na jaren lange dienst zei hij doe het zelf maar. Ik maak rare geluiden en ga flikkeren. Heel vervelend en hoe kom je aan een nieuwe. Gelukkig is er internet en na wat zoeken hebben we een nieuwe besteld en die kwam de volgende dag al aan.  Direct geïnstalleerd en ja hoor hij deed het weer. 



Dat probleem was net opgelost en toen begaf de lamp in de tuin het. Nou op zich niet zo'n probleem ware het niet dat hij mooi in het huis schijnt en wij geen licht hoeven aan te doen als we 's nachts naar de WC moeten. Dus gelijk maar naar een winkel......maar ja in deze tijd welke winkel heeft LED lampen. Nou even internet geraadpleegd en Kruitvat had ze en ook nog in de aanbieding. 



Glazen voor de lamp weg, alles vanbinnen schoon gemaakt de oude lamp er uit de nieuwe er in glazen er weer voor en het probleem was weer opgelost. 

Hoop dat het eerst weer over gaat, met problemen. 

Donderdagmiddag zijn we een rondje door de provincie gegaan. 

Allereerst op zoek naar een mooi voederhuisje voor de vogels, want met de winter op komst moeten onze gevleugelde vrienden toch ook een mooi onderkomen hebben. Gekeken en even over nadenken. 

Vervolgens zijn we naar de langste fietsbrug van Europa gegaan en hebben die afgelopen. Prachtig mooi bouwwerk die de blauwe stad verbindt met Winschoten. Maar wat een onderhoud in de toekomst. 

Hij is vernoemd naar Pieter Smit de helaas overleden burgemeester. 


Het was erg druk en pas toen we weer in de auto zaten zeiden we tegen elkaar eigenlijk was het niet verantwoord zoveel mensen die langs je heen liepen, maar hopelijk is alles goed gegaan. 

Daarna zijn we naar het kerkhof van Oostwold gegaan waar de broer van onze buurman begraven is. 

Mooi groot kerkhof en een mooie omgeving. 



Daarna een vogelhuis gekocht en die in de tuin geïnstalleerd, de oude moet er nog uit want die heeft zijn beste tijd wel gehad. Na jaren lange diens kant die naar de stort. 

Een voederhuis met een voedsel toren. Geweldig en de vogels vinden het toch fijn. 

Vrijdagmiddag zijn we naar het graf van Max zijn ouders in Haren geweest. Zijn moeder haar verjaardag daar herdacht en zijn vaders en broers sterfdag. Het graf even weer netjes gemaakt en daar even wat gekeuveld. Met een voldaan gevoel weer naar huis gegaan. 



En zo zijn we weer bij het weekeinde. 

De komende week is het winter, hopelijk is het dan ook helder en kunnen we weer een aantal lekkere wandelingen maken. En we zullen testen hoe onze warmtepomp ons huis warm houdt. 

Hij draait vol op en het is lekker warm in huis. 

Eerst gaan we de verjaardag vieren van Ria onze overbuurvrouw en een aantal mensen bellen hoe het met hun gaat. En zo sukkelen we door. 

Ik wens jullie een fijne week toe en hopelijk genieten we met elkaar van de winter en krijgen we geen ongelukken of CORONA. 


Of het dit wordt......ik laat het jullie de volgende week weten. 

Heel veel succes. 

Ik ben tijdens het computeren bezig met de pianoconcerten van Mozart. 

Ik sluit dan ook af met het Piano concerto No1 in F major K 37 Allegro. 

Groetjes. 


 

Geen opmerkingen: