zondag 13 september 2020

We zijn van het gas af.

 Zondag 13 september 2020 

We zijn van het gas af. Maandag middag zijn we definitief van het gas afgegaan. De kraan is dicht gedraaid de leidingen zijn doorgesneden en daar waar nodig afgedopt. Dat was het tijdperk gas. 

Nu zijn we volledig elektrisch. Waar mogelijk stroom van de zonnepanelen en verder bijgeleverd van het net. Het is een hele apparatuur maar het ziet er allemaal goed uit. 

 

Binnen in huis is onze bijkeuken nu een machinekamer geworden. 

We zijn heel tevreden over hoe alles er uit ziet en tot nog toe ook over het functioneren. 

We hebben het contract al getekend in februari maar door de corona en allerlei toestanden met Enexis is het dan eindelijk nu geïnstalleerd. Volgens de installateur moet deze installatie voldoende zijn voor ons huis en helemaal omdat we de vloer ook nog gaan isoleren. Aan de onderkant dus in de kruipruimte komt nog een laag van 15 centimeter en dat gaan dinsdag 20 oktober gebeuren. 

Ons verbruik zal drastisch dalen en dus ook de rekening voor energie. 

Mooi dat we nu nog een maand ervaring op kunnen doen hoe het allemaal gaat werken, want in november zijn we aan een nieuw contract toe bij de energieleverancier. 

Dat vergt nog even wat berekeningen en telefoontjes. We denken aan Essent om die als leverancier te nemen. Maar het kan ook nog een ander worden. Keuze genoeg. Eerst maar eens kijken wat Eneco ons brengt. Toen we daar een jaarcontract mee afsloten was het gelijk raak. Zij weten niet wie wij zijn en dus ging onze maand afrekening gelijk behoorlijk omhoog. Nou zoals ik het nu bekijk dan zit de winst in dit contract in de bonus maar niet in de energie afrekening. We zullen denk ik ongeveer uitkomen met onze voorschotten. 

Verder hebben we deze week niet zoveel gedaan. Het was een drukte rond de installatie van de apparatuur en ook het verdiepen in de bediening daarvan. 

Vrijdagavond hebben we heerlijk gegeten met broer en schoonzus bij Landgoed Westerlee. 

Afbeelding kan het volgende bevatten: huis, boom, gras en buiten We moesten ook nog wel lachen. Er was bij een gast een wesp op het toetje gaan zitten. Komt de bediening met het toetje, doet een buitendeur open en blaast het beest weg. 

Wil ze het toetje de gast voorzetten en die weigerde.....vindt je het gek? Beetje dom zal Maxima we zeggen. Ze ging naar de keuken om een nieuwe te halen......nou volgens mij heeft ze even gewacht en hem vervolgens toch maar voorgezet. Zat steeds naar de gast te kijken. Maar ze is wel gezond het pand uitgelopen. 

Verder ben ik druk geweest met het doen van inkopen. Want ik ben gevraagd om de catering te regelen voor de kunstmarkt bij de borg. De broodjes e.d. zijn binnen en het was vroeg op om alles te smeren en klaar te maken. Ik maak er maar lunchpakketten van, dit ook met het oog op de corona besmetting. 

Er komen ongeveer 50 standhouders en ik moet om 9.30 uur de koffie klaar hebben en de cake gesneden. Nou ik heb 4 stuks gebakken en ze ruiken goed. Heb even geproefd en ze smaken ook goed. 

Nu is het aan de gasten of die ook van mening zijn dat ze te eten zijn. Volgende week laat ik wel weten wat ze er van vonden. 

De borg ligt er weer prachtig bij, de gracht staat weer vol water en er is ruimte genoeg om de kramen op te stellen. We zijn wat dat betreft helemaal corona proef. Het zal blijken hoe het allemaal gaat. 

De weersverwachtingen zijn goed en dat is het ook voor de hele komende week. Temperaturen van rond de 25 graden. We gaan ons niet te druk maken en gaan fietsen en genieten van dit mooie weer. 

Ik hoop dat jullie dat ook kunnen. Een hele fijne week toegewenst. 

Groetjes. 

 


Geen opmerkingen: