zondag 2 februari 2020

spannend

zondag 2 februari 2020

Het wordt spannend de komende week en dat was het ook de afgelopen week.
De hele tijd ben ik bezig geweest met hoe we nu onze woning van het gas af krijgen.
Vaillant lucht/water warmtepomp verwarming type Arotherm VWL115  230V  hoogte 975 mm breedte 1103 mm diepte 463 mm
Wordt het deze of toch die andere. Is het rendabel of toch nog even wachten.

Onderhand durf ik te zeggen dat ik al een aardige deskundige wordt.
Heb een aanbieder het vuur aan de schenen gelegd met een spervuur aan vragen en die werden allemaal maar matig beantwoord en soms zelfs niet naar waarheid. Een andere aanbieder wist bijna overal een antwoord op te geven en een weerwoord op vragen waarom die en waarom dat.
Beide maken nu een herberekening van de offerte en dan wordt het spannend volgende week.
We zijn gistermorgen nog bij een aanbieder op bezoek geweest en hebben daar alles in bedrijf gezien en ook beluisterd hoe het staat met geluidshinder. Dat viel heel erg mee. We willen ook geen kou lijden en dat is ons verzekerd dat dit niet het geval zal zijn. Tevens heeft deze aanbieder al meer dan 100 installaties aangelegd. Als de prijs naar beneden wordt bijgesteld gaan we het gunnen aan hem. Nader bericht volgt dan ook volgende week denk ik.
De afgelopen week is Max zijn oog gecontroleerd en gelukkig zag alles er goed uit, de oogdruk was ook goed gehalveerd de artsen waren tevreden en Max ook. Over vier weken moet hij terug komen om zijn glazen voor de bril te laten aanmeten. Zo hebben we ook wat ontspanning gezocht in de vorm van visite uitgenodigd en gezellig met elkaar zitten praten. Een tour gemaakt naar Duitsland en daar een tuincentrum bezocht en een bezoek gebracht aan Roden en daar een paar stoelen gekocht voor aan de eettafel in de Serre. Die worden de komende week gebracht.
Afbeeldingsresultaat voor tuinstoelen de vries rodenDit is het geworden. We zullen zien wanneer ze geleverd worden en als ze er zijn hopen we er lang van te kunnen genieten.
We zijn nog bij de broer van Max op bezoek geweest in Heerenveen en hebben allerlei huishoudelijke klussen geklaard. Heb ook nog een paar vergaderingen afgewerkt en een repetitie gehad van ons kerstkoor. Dit laatste omdat we afscheid nemen vandaag van de dominee die de aanstichter is geweest van ons koor. Het is een verrassing en er is een speciaal lied voor hem geschreven. Mooi om te doen.
Vanmiddag om 14.15 uur worden we in ons kerkje in Kolham verwacht.
Afbeeldingsresultaat voor kerk in kolham
Afbeeldingsresultaat voor kerk in kolham
Het is een kerk met een rijke historie. Wij gaan ons best doen om er een leuk afscheid van te maken.
Donderdagavond heb ik nog een rondleiding verzorgd door de borg voor een groep van 16 personen. Was toch wel een speciaal gebeuren zo in het donker. Sfeervol was het en de gasten waren heel geïnteresseerd. Leuk om te doen.
Afbeeldingsresultaat voor fraeylemaborg in het donker
Het gebouw gaat waarschijnlijk de komende week volledig in de steigers voor een verbouwing/renovatie van ruim 5 maand. Dit zal het nodige overlast geven maar daarvoor krijgen de bezoekers ook een flinke korting. Het is een project van ruim 1,8 miljoen en dan gaat er ook veel gebeuren. Net als bij ons thuis. Eerst de warmtepomp, nieuwe meterkast, vloerisolatie en dan betalen natuurlijk, maar hopelijk ook flink besparen in de energie en een bijdragen leveren aan het milieu.
We zullen zien hoe alles uitpakt. In de loop van de komende week zullen we waarschijnlijk de knoop doorhakken.
We hebben gisteren de geboortedag van Max zijn moeder herdacht als ze nog geleefd had was ze 101 geworden. We zijn bij haar graf geweest en hebben ter ere van haar lekker gegeten bij van der Valk in Hoogkerk en zijn daarna door gereden naar de broer van Max in Heerenveen. Ik sluit af met een lied dat de melodie in zich heeft van ons afscheidslied voor de dominee. Het lied heet Komt nu met zang. Maar de tekst is helemaal geschreven op het afscheid van de dominee.

Geen opmerkingen: