zondag 16 februari 2020

isoleren

zondag 16 februari 2020

Isoleren.......dat moeten we en wat is er een hoop informatie. Ook de adviseurs die hier over de vloer geweest zijn weten niet hoe ze moeten praten. De een zegt je moet de bodem isoleren de ander zegt je moet de vloer isoleren. Dan zegt iemand je moet het met vlokken doen of met korrels en dan weer iemand die het met schuim wil doen of met pur. Je ziet op een bepaald moment door de bomen het bos niet meer. Maar goed er komt nog één adviseur en dan gaat de kogel door de kerk.
We zijn er uit wat de installateur betreft en ook bijna wat betreft het bedrijf dat de isolatie aan kan brengen. Dat wordt allemaal in week 9 geregeld. Na nog een zorgvuldige afweging.
Afbeeldingsresultaat voor isolatiemateriaalAfbeeldingsresultaat voor isolatiemateriaal purschuimAfbeeldingsresultaat voor isolatiedekens kruipruimte
Dit is ook een mogelijkheid. Dekens op de bodem leggen van de kruipruimte. Ja je maakt wat mee in deze wereld. Allerlei mensen komen langs en doen alsof ze verstand van zaken hebben.
Het is een jungle die je tegen komt. Ik hoop dat we de goede keuze maken.
Naast de isolatie verhalen hebben we ook andere dingen gedaan. Ik heb een middag gewerkt in de borg en het daar heel gezellig gehad. Max was met zijn schoonzus naar Heerenveen en ik zou op de fiets maar het regende zo erg dat Max mijn gebracht heeft. Na een middag werken heeft een collega mij naar huis gebracht. Wat een service. Donderdagavond was er een medewerkers vergadering in de borg en dat was ook een gezellige toestand. Er heerste een euforische stemming in verband met de prijs die in een gala nog eens extra aandacht heeft gekregen. Dit wordt binnenkort uitgezonden volgens mij. Vrijdag hebben we een bijzondere dag beleefd. We zijn eerst naar Groningen gegaan om daar de beurs tuin en sfeer te bezoeken. Dit was een mooi opgezet geheel en we hebben er nog een aantal bollen gekocht. Hopelijk worden dat de bloemen die ze ons op de stand hebben beloofd.
Ook vele ideeën opgedaan om onze tuin anders in te richten. Daar was het ook om te doen en daar gaan we binnenkort mee aan de slag. Vervolgens hebben we gegeten in Hoogezand bij de viswinkel in het winkelcentrum Hoge meren.. Afbeeldingsresultaat voor vishandel hooge meeren hoogezand
Daar hebben we heerlijk gegeten en vervolgens boodschappen gedaan. Die opgeruimd thuis en daarna naar de bioscoop in Hoogezand. De Beentjes van Sint-Hildegard
Afbeeldingsresultaat voor bioscoop hoogezand
Dat was een prachtige film met veel plekjes waar we al eens geweest zijn. Af en toe ook best lachen en ook stof tot nadenken. Zaterdag hebben we genoten van onze serre en daar de hele middag vertoefd met lezen in kranten reclamefolders en een leuk boek. Het is een minder mooi onderwerp maar zo goed geschreven dat ik er af en toe bij in een deuk lig. Het gaat over dementie en euthanasie.
Maar daar vertel ik in een volgend blog nog wel iets meer over. Ben op dit boek gekomen toen ik met Max in het UMCG zat en er een stukje over las in een blad. Foto gemaakt en vervolgens via internet besteld. Ja zo gaat het tegenwoordig. Makkelijk om dergelijke dingen bij de hand te hebben.
Onze computer is ruim 10 jaar oud en begint rare fratsen te vertonen. Dus hebben we een nieuwe gekocht inclusief een nieuwe printer, want die was ook aan vervanging toe. Je moet tegenwoordig steeds meer zaken kopiëren en uploaden en dat laatste kon onze printer niet goed en de cartridges werden steeds meer in prijs verhoogd. Dus maar een andere versie gekocht met goedkopere inktpatronen. Zo zit de wereld tegenwoordig in elkaar. Je koopt een printer met inkt, maar die vullen ze maar half en dan mag je zo snel mogelijk nieuw inkt kopen die qua prijs ongeveer de printer prijs overstijgen. Maar goed het is niet anders. Ik hoop dat we veel plezier mogen beleven aan deze nieuwe aanschaf. En zo ben ik aan het einde van mijn verhaal gekomen voor deze week. Morgen wordt een memorabele dag. Dan hang ik na 10 jaar mijn voorzitterschap van de VVE aan de wilgen. En staat onze week in het teken van dokters bezoek. We zullen zien wat dat allemaal oplevert. 
Nader bericht volgt. 
Ik sluit af met een een liedje van Bok van Blerk getiteld Koue voete en warm liefde.


Geen opmerkingen: