zondag 12 januari 2020

wat een drukte

zondag 12 januari 2020

Het was me een drukte de afgelopen week.  Eerst stond de man voor een nieuwe watermeter voor de deur en heeft de oude vervangen. Fluitje van een cent en wij worden weer goed in de gaten gehouden wat betreft ons verbruik. Max ging in die tussentijd naar de huisarts voor een onderzoek.
Dat verliep moeilijk de dames konden hem niet prikken .......rollende aderen, maar het is uiteindelijk gelukt na herhaalde pogingen en een erg gehavende arm. Dinsdag moest ik voor controle naar de huisarts....bloeddruk.....te hoog over 14 dagen terug komen. Doen we dat toch.
Woensdag naar de tandarts voor controle.........problemen gemeld......foto's gemaakt alles grondig onderzocht.....niets gevonden. Dan maar afwachten als het erger wordt terugkomen en anders over een half jaar. Goed dokter....tot ziens.  Daarna op bezoek geweest bij Ton en Diny in de Groeve.
Gezellig bijgepraat en lekkere tosti's gegeten.  Daarna zijn we op bezoek geweest bij een neef en zijn vrouw in Boven Pekela. Was ook gezellig.
Vervolgens donderdag naar een overleg geweest van het bloementeam in de borg.
Geëvalueerd hoe de kerst verlopen is en hoe we het jaar in gaan met alle verbouwingsperikelen.
Daar zijn we weer uitgekomen en zo als het er nu uitziet gaan we dit jaar de kerstversiering weer doen. En het rooster voor de eerste vijf maanden is weer rond.
Onze serre afbouw gaat de komende maandag weer van start. Dik denkt dat hij het weer aankan. We wachten af. Vrijdag moest Max weer naar de dokter om daar de resultaten van j.l. maandag door te nemen. Te lage hartslag dus vermindering van medicatie. Altijd spannend.
En 's avonds onze jaarlijkse nieuwjaarsvisite bij Gerrit Jan en Cobie. Het was een super gezellige bijeenkomst en we gingen pas zaterdagmorgen weer naar huis. Onder het genot van een volle maan.
Afbeeldingsresultaat voor volle maan

Het vroor een beetje, maar wij zijn goed thuis gekomen.
Zaterdagochtend in de bus naar de vakantiebeurs in Martiniplaza in Groningen. Gelopen van het Hoofdstation naar Martiniplaza door de nieuwe tunnel bij Niemeijer. Leuk om dat even gezien en beleefd te hebben.
Afbeeldingsresultaat voor nieuwe tunnel niemeyer groningen
Kijk hier was hij nog niet helemaal klaar maar nu wel. Geweldig wat een mooi ding.
Op de vakantiebeurs hebben we een anderhalf uur rond gelopen en een paar mooie dingen gezien.
Vervolgens zijn we weer terug gelopen naar het Zuiderdiep en hebben daar heerlijk gegeten bij de Weeva.
Afbeeldingsresultaat voor weeva zuiderdiepAfbeeldingsresultaat voor weeva zuiderdiep
Hier hebben we heerlijk gezeten voor het raam direct bij de bushalte. Het is een zaak uit 1871 en is als een soort gaarkeuken opgezet toen. Weeva staat ook voor Woon En Eethuis Voor Allen.
Het was er gezellig druk en we hebben heerlijk gegeten. Vervolgens zijn we weer met de bus naar huis gegaan en hebben daar heerlijk uitgerust.
Vandaag wordt het huiswerk gedaan en ook gerust om er morgen weer fris tegenaan te gaan.
Een volle week. Maandag de serre afbouw Dinsdag de borg, Woensdag de bloemen in de borg Donderdagavond een lezing van Groei en Bloei over Namibië Vrijdag weer naar de huisarts en dan is het zaterdag waar een excursie op het programma staat naar het Gerrit van Houten huis in Groningen. Tussendoor gaat Max en wij beide nog naar Heerenveen de broer van Max.
Afbeeldingsresultaat voor gerrit van houten
Het Gerrit van Houtenhuis staat aan het Damsterdiep en het is het huis van de Stichting die ook de Fraeylemaborg in bezit heeft. We gaan dit met een groep vrijwilligers bekijken. Hopelijk krijgen we ook een aantal van zijn werken te zien die daar in het depot liggen.
Afbeeldingsresultaat voor gerrit van houtenDeze staat wel eens in de borg op een schildersezel.

Hij was een veelzijdig schilder...maar helaas zo kort.
Ach en dan is het al weer zondag, tijd voor een nieuw schrijven en hopelijk kan ik dan het resultaat laten zien van onze serre.
Ik sluit af met een mooi lied.
Abide with me gezongen door Hayley Westenra
Fijne week allemaal. 

Geen opmerkingen: