maandag 24 juni 2019

visite

zondag 23 juni 2019

Ja visite dat is het motto voor de afgelopen week.
Maandagochtend kregen we visite donderdagochtend gingen we op visite en vrijdagochtend kregen we weer visite. Tussendoor hebben we flink gefietst twee keer 50 kilometer en genoten van al het moois om ons heen. Eén keer zijn we gaan fietsen door Meerstad een nieuwe wijk van Groningen vroeger van de gemeente Slochteren. Wat een ontwikkelingen daar. We zagen steeds een bus rijden waar Ter Sluis op stond en we werden benieuwd waar dat nu was. Het is een hoek van Meerstad waar de bus zich keert en dan weer door de binnenstad naar Zuidlaren en Annen rijdt.
Afbeeldingsresultaat voor meerstad
Afbeeldingsresultaat voor meerstad
Na hier rond gereden te hebben zijn we via Harkstede en Lageland zo weer naar huis gereden.
Zo hebben we ook een prachtige tocht gemaakt rond het Schildmeer.
Door het Roegwold en zo weer naar huis.
Afbeeldingsresultaat voor schildmeer
Afbeeldingsresultaat voor schildmeer
Afbeeldingsresultaat voor roegwold schildmeer
Het is een prachtig gebied in ontwikkeling en allerlei planten en dieren gedijen hier goed
Je waant je op een eiland als je hier met je fiets rond rijdt en die stilte is betoverend.
Woensdagochtend heb ik samen met Bea de borg weer van bloemstukken voorzien. We hoeven niet zoveel bloemstukken meer te maken want heel veel plekken waar altijd bloemstukken stonden staan nu glaskunstwerken. Van Bernard Heesen
Afbeeldingsresultaat voor bernard heesen
Hij heeft samen met zijn assistent en de conservator mooie passende plekken uitgezocht voor zijn kunstwerken. Nu met alle weersvoorspellingen van hitte is het ook wel goed dat er geen bloemen staan want die blijven niet een week goed.
Afbeeldingsresultaat voor bernard heesen
Dus staat er nu van dit soort werk.
Het wordt door bezoekers heel erg op prijs gesteld en er is al heel wat werk verkocht.
Woensdagavond zijn we naar de ABNAMRO bank geweest aan de Grote Markt in Groningen.
Daar was een expositie van de beelden van Kees Verkade. Geweldig wat mooie beelden maar ook wat een mooie plek met uitzicht op de Grote Markt.
Afbeeldingsresultaat voor kees verkade beeldAfbeeldingsresultaat voor kees verkade beeldAfbeeldingsresultaat voor kees verkade beeldGerelateerde afbeelding

Prachtig werk mooi om meegemaakt te hebben maar niet voor onze beurs. Beelden kosten al gauw 100.000 euro en de wat kleinere was zo rond de 10.000 euro. Maar we hebben ze gezien en de sfeer geproefd.
Zaterdagmiddag heb ik gewerkt in de borg. Er was een markt en er kwamen veel bezoekers op af en die mochten dan ook de borg in en daar maakte men veel gebruik van.
Vandaag is het plan om weer een flink fietstocht te gaan maken van een dag. De route die we in gedachte hebben is: Kolham Westerbroek Haren Paterswolde Norg Vries Zuidlaren weer naar Kolham. Dit moet te doen zijn. Of het dat is geworden en of het gelukt is dat laat ik de volgende week weten. We gaan eerst de eerste hittegolf van dit jaar meemaken. Ben benieuwd of dat er van gaat komen. Dus volgende week ook daar meer over. Ik wens jullie allemaal een fijne week toe en hoop dat het allemaal meevalt.
Ik sluit af met John West en Lange Frans met het lied Wat een hete zomer.

Geen opmerkingen: