zondag 9 juni 2019

reünie

zondag 9 juni 2019 

Reünie ja dat was het voor Max j.l. dinsdag. Het reisje met de gepensioneerden van het UMCG.
Het was mooi om te zien hoeveel mensen Max nog kennen en hij ook. We hebben genoten.
Heb veel gepraat met een mevrouw die ook lang geleden bij het UMCG heeft gewerkt.
We gingen vanaf Kardinge met 10 bussen op stap. ongeveer 550 mensen gingen met elkaar op reis.
Dit konden ze in Elburg allemaal niet aan dus twee bussen gingen naar Giethoorn.
Wij gingen in een bus die naar Elburg ging.
Afbeeldingsresultaat voor elburg
Mooi gezicht zo, maar wij gingen naar de parkeerplaats en vervolgens met elkaar in de boot......nou eigenlijk twee boten.
Afbeeldingsresultaat voor elburg rondvaart veluwemeer
Met de boot over het Veluwemeer ongeveer 1,5 uur en het was prachtig weer. Met een gebakje en twee koppen koffie was het zo weer tijd om uit te stappen en naar de bus te lopen.
Daar aangekomen koers gezet naar Urk.
Afbeeldingsresultaat voor urk
Mooi plaatje maar niet de stad in geweest. Aan de rand was een mooi etablissement en daar werden we verwacht rond 13 uur voor een diner. Tomatensoep, Zalm met groente en gebakken aardappelen en een toetje. Het was heerlijk en gezellig. \
Afbeeldingsresultaat voor urk koningshofAfbeeldingsresultaat voor urk koningshof Om ongeveer 15.30 uur hebben we de Koningshof weer vaarwel gezegd en zijn we weer richting Groningen gereden waar we om 16.30 uur aankwamen en we weer huiswaarts gegaan zijn. Leuke en gezellige dag.
Zo hebben we op zondag ook een leuke reis terug naar Kolham gehad.
Vanuit Dordrecht reden we door de polder en bedachten we in eens om Bataviastad nog eens te gaan bezoeken.
Afbeeldingsresultaat voor bataviastadAfbeeldingsresultaat voor bataviastadAfbeeldingsresultaat voor bataviastad esprit
Daar heerlijk op een terras een kop koffie gedronken met appelgebak en vervolgens zijn we de winkels gaan bekijken. En natuurlijk bij ESPIT een fantastische aankoop gedaan. drie zomertruien voor € 15,00.
Dat draag je er snel aan af. Max heeft nog twee mooie zomertruien gekocht bij GANT maar die waren wel even wat duurder. Vervolgens zijn we weer huiswaarts gegaan nadat we eerst nog even in de haven hebben gekeken en naar de scheepswerf.
Afbeeldingsresultaat voor bataviastad scheepswerf
Afbeeldingsresultaat voor bataviastad scheepswerf
Met deze indrukken hebben we thuis onze dagen in Dordrecht verwerkt. Het was geweldig.
Maandag hebben we klussen in en om het huis gedaan en dinsdag zijn we dus met de gepensioneerden van het UMCG op stap geweest en toen kwam de woensdag in beeld. De dag waarop we onze nieuwe fiets zouden halen. De fietsen van ons zelf nog even goed nagekeken en schoongemaakt waar nodig en toen naar de fietsenmaker waar we al werden opgewacht.
Onze nieuwe fietsen stonden klaar.
Afbeeldingsresultaat voor trek fietsen
De TREK met middenmotor. We zijn gelijk een stuk gaan fietsen en dat hebben we donderdag en vrijdag ook gedaan. Gisteren was het niet zulk mooi weer en hebben we niets gedaan.
Krant gelezen en de was gedaan en de strijk weg gewerkt. Vandaag zijn we van plan om weer een stuk te gaan fietsen.
Het rijdt geweldig. Zo komen wij de pinksterdagen wel door en gaan we de komende week besteden aan het onkruid wieden in de tuin. En nog wat aanplant verzorgen. De violen er uit en andere één jarigen er in. Zo is alles weer netjes voor Max zijn verjaardag a.s. vrijdag.
Dus weer genoeg te doen en te beleven de komende week.
Ik sluit af met Alleluja Veni Sancte Spiritus gezongen door het projectkoor uit de Kerk der Friezen in Rome. Zalig Pinksteren.

Geen opmerkingen: