zondag 17 maart 2019

voorjaar

zondag 17 maart 2019 

Voorjaar....... ja de komende donderdag is het zover 21 maart en de lente begint. Je zou het nog niet zeggen maar het schijnt er aan te komen. De afgelopen dagen was het raak met veel regen en storm.
Maar hier in de tuin begint het voorjaar zich echt aan te dienen. Onze Camelia zit vol in de knop en de eerst bloem is uitgekomen.
Prachtig en een goed teken.
Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, bloem, boom, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant, buiten en natuur
Vorige week zondag kreeg ik bericht van de bank giro loterij dat ik een prijs had gewonnen. Nou ik moet zeggen dat ik zeer te spreken ben over deze loterij. We gaan vanochtend ook naar het Groninger museum voor een rondleiding langs de glastentoonstelling dit wordt ons derde bezoek al, maar ik raak niet uitgekeken. Geweldig en helemaal dankzij de loterij die ons steeds voorziet van een vrijkaart.
De prijs die we nu gewonnen hebben is een Care pakker van Marie Stella Maris.undefined Ik ben benieuwd.
Maandagmorgen zijn we op verjaardag visite geweest bij Willem de man van de nicht van Max.
Gezellig en even weer bijgepraat. Eerst zijn Max en ik naar de bloeddienst geweest om ons te laten prikken. Voor mij ging het om de nierfunctie in verband met nieuwe medicijnen tegen de hoge bloeddruk. Toen ik die donderdag liet controleren was deze geweldig en kon ik blij weer naar huis.
Op dit moment maar een heerlijk puddingbroodje genomen. Dit was genieten van en de mededeling en het broodje. "s Middags hebben we een testrit gemaakt in een automaat. We denken er over om met het oog op de toekomst een automaat te nemen en ik moet zeggen het is geweldig.
We hebben van Groningen de snelweg genomen richting Sappemeer en zijn zo door Sappemeer en Hoogezand gereden om vervolgens weer via de snelweg naar Groningen te rijden. Ik was gelijk om hoewel het natuurlijk wel even wennen is. Je wil steeds de pedalen en de versnellingspook gebruiken maar ja dat is niet nodig.
Afbeeldingsresultaat voor mazda cx 5Met deze knappe rode hebben we rond gereden.
Vrijdagmiddag zijn we naar het dorpshuis geweest om daar de opening bij te wonen.
Na een grondige renovatie en een stuk aanbouw is er weer een mooi toekomstbestendig gebouw waar weer vele activiteiten plaats kunnen vinden. We zijn zeker van plan er gebruik van te maken.


Hier werd het lint doorgeknipt. Ik neem mijn petje af voor alle vrijwilligers die hier in volle overgave vele uren in hebben gestoken.
Zaterdagochtend zou ik afreizen naar Gasselte om daar in de tuin aan de slag te gaan, maar helaas het weer liet het niet toe en dus hebben we maar een andere datum geprikt. Maar dat duurt nog even.
Eerst gaan we voor een korte vakantie naar het Sauerland. Afbeeldingsresultaat voor sauerland
Dat wordt een weekje genieten.
De komende week wordt het weer genieten volgens mij. Als het weer het maar even toe staat de tuin in en dinsdagmiddag is het werken in de borg, donderdag gaan we naar Leeuwarden naar Aqua zoo. Ben heel benieuwd hoe dat is. Daar kan ik volgende week over verhalen. Zaterdagmiddag is het nog een keer werken en dan is het koffers pakken.
En tussen door is het organiseren en regelen voor de Fair.
Die wordt 2e paasdag gehouden en de voorbereiding zijn bijna rond.
Nader bericht volgt.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, menigte, boom en buiten
Hier alvast een impressie van het vorig jaar.
Ik wens jullie allemaal een hele fijne week toe en geniet van het verwachte mooie weer.
Ik sluit af met Vivaldi zijn vier jaargetijden. Natuurlijk met het voorjaar. 

Geen opmerkingen: