zondag 23 december 2018

winter

zondag 23 december 2018 
Afbeeldingsresultaat voor winterlandschap
Winter....officieel is het vrijdag winter geworden......maar de temperatuur is er nog niet naar en het ziet er ook niet naar uit dat hij komt.
Vorige week zondag was het wit en zijn we rustig richting Bad Nieuweschans gereden om daar te gaan badderen. Het was weer heerlijk om daar te zijn.
Afbeeldingsresultaat voor winterlandschap
Ach en wat was het heerlijk om het concert bij te wonen in Martiniplaza.
Afbeeldingsresultaat voor kerstconcert martiniplaza groningen
Het feest van Jan en Lien was ook heel gezellig. 50 jaar getrouwd is ook een hele tijd en daar mag ook wel bij stil gestaan worden. We gingen voldaan weer naar huis en ik hoop dat Jan en Lien ook een tevreden gevoel hebben.
Het optreden van het koor bij de school in Hoogezand ging ook goed. De kinderen hadden een rondje gelopen en toen ze de school weer binnen kwamen stonden wij daar te zingen en dat was een verrassing. Sommige kinderen waren onder de indruk en wilden meezingen en dat deden ze dan ook. Het was gezellig en we werden goed verzorgd.
Vrijdag hebben mijn collega en ik ons getrakteerd op een gebakje omdat het de eerste winterdag was en het einde jaar voor ons. We hebben een kwark gebakje genomen met bosbessen.
Afbeeldingsresultaat voor kwarkgebakje met bosbessen
`s avonds hebben we een einde jaar buffet gehad en lekker gegeten met elkaar en vervolgens zijn we naar het toneelstuk gegaan.
Afbeeldingsresultaat voor fraeylema ensembleDeze mensen hebben het mooie kerstverhaal, de klassieker van Charles Dickens gespeeld SCROOGE.
De vrek die bezocht wordt door drie geesten en uiteindelijk gul, goedlachs en van mensen gaat houden. Het was een leuke voorstelling in een tent onder moeilijke omstandigheden. Het stormde en alles klapperde en kraakte. Maar we hebben het overleefd. De hoofdrol werd door Gerard Deiman gespeeld een oud collega. Altijd leuk om elkaar even weer te zien.
Zaterdag hebben we het rustig aan gedaan en zijn broer en schoonzus op bezoek geweest. Gezellig even weer bijgepraat en ze hebben ons verwend met twee zakken kniepertjes ja het wordt weer oud en nieuw en dan horen ze er bij. Ze hebben ze zelf gebakken. Dat wordt smikkelen.
Afbeeldingsresultaat voor kniepertjes
Maar eerst de kerst. Alles is in kerstsfeer en er zijn al wat zaken voorbereidt. Eerste kerstdag zijn we thuis en gaan we aan de ossenstaartsoep met een kaasfondue en de tweede kerstdag gaan we naar Janny in Wagenborgen.
Verder zien we nog wel wat we gaan doen.
Eén ding weet ik wel.......niet te veel eten.
  Afbeeldingsresultaat voor kerstboomAfbeeldingsresultaat voor kerststalletje

Ik sluit af met het mooie kerstlied STILLE NACHT en wens jullie allemaal een gezegend kerstfeest toe.

Geen opmerkingen: