zondag 9 september 2018

verrassend

zondag 9 september 2018 
Verrassend ja dat was het de afgelopen week. Maandag hebben we koffie gedronken bij mevrouw Riepma en dat was al verrassend dat ook Irene er was en we gezellig de ochtend met elkaar hebben vol gepraat. ´s Middags was het verrassend hoe prachtig Pieter onze overbuurman het hele pellet bed in de aanhangwagen had gekregen en we hebben alle onderdelen naar de 2e etage bij zijn zoon en schoondochter op de kamer van zijn kleinzoon gebracht. Daar heeft Pieter hem woensdag in elkaar gezet en was zijn kleinzoon heel blij met zijn bed.
Dinsdag ben ik maar eens naar de kapper gegaan en dat was ook weer gezellig om even bij te praten met de dames. Verder hebben we genoten van het mooie weer en wat boodschapjes gedaan.
Woensdag ben ik wezen bloedprikken ter voorbereiding op een jaarlijks onderzoek wat de komende week gaan plaats vinden. Max is gaan lunchen met zijn oud collega Jenny en samen hebben ze een ander oud collega met zijn vrouw opgezocht die in een verpleeghuis verblijven. Ze hebben een gezellige dag gehad en ik heb heerlijk genoten van het mooie weer. Heb voor de laatste keer de hangmat gebruikt en deze nu opgeborgen. We hadden het plan om donderdag te gaan fietsen rond Ootmarsum een mooie fietstocht van ruim 50 kilometer maar bij aankomst in Ootmarsum regende het en zag het er dreigend uit. Dus hebben we besloten om daar wat rond te gaan rijden met de auto. Prachtige omgeving. Van de fietsroute hebben we in ieder geval Ootmarsum bekeken, Vasse en de watermolen Bels waar ook een informatiecentrum was, IJs en Es genaamd. Wat een verrassing was het zo mooi alles er uitzag.
Afbeeldingsresultaat voor ootmarsumAfbeeldingsresultaat voor ootmarsum
Er is een klooster geweest en daar was een kinderopvang aan verbonden ter nagedachtenis daaraan had men leuke beeldjes gemaakt van spelende kinderen.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, buiten
Daar zitten ze dan de drie kleine kleutertjes.
Zo stonden er nog veel meer. Geweldig.
De volgende ook nog ergens op een hoek wel met een ketting vast gemaakt. Hij was te koop maar ja voor 4900 euro.
Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten
De Bels watermolen was ook geweldig met het informatiecentrum.
Afbeeldingsresultaat voor watermolen belsAfbeeldingsresultaat voor watermolen belsAfbeeldingsresultaat voor watermolen bels
Afbeeldingsresultaat voor ijs en es
Na al dit moois hebben we het plan opgepakt om naar Kasteel Twickel te gaan.
Wordt vaak gevraagd of ik daar een binding mee heb, dan moet je toch een keer gaan kijken wat het is. In mijn voorstelling is het een landgoed met een ruïne maar dat was een verrassing.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buiten
We hebben heerlijk gewandeld in de mooie tuinen en het weer werkte geweldig mee.
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekstAfbeelding kan het volgende bevatten: huis, lucht, boom, gras, buiten en natuur
Afbeelding kan het volgende bevatten: boom, gras, plant, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, bloem, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, bloem, gras, tafel, buiten, natuur en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: gras, plant, boom, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: gras, boom, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, gras, bloem, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, gras, boom, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, gras, boom, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, gras, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, gras, buiten, natuur en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, gras, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: gras, plant, boom, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: plant, boom, bloem, lucht, buiten en natuurAfbeelding kan het volgende bevatten: boom, gras, plant, lucht, buiten, natuur en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, gras, lucht, buiten, natuur en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: boom, plant, lucht, buiten, natuur en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: zittende mensen, plant, tafel, boom en buiten
Onder het genot van een heerlijk kopje koffie met een stuk notenkoek hebben we afscheid genomen. We waren diep onder de indruk.
Vrijdag is de dag van boodschappen en poetsen en boenen geworden.
Vrijdagavond zijn we naar de opening van monumenten dag geweest in Meeden. Afbeeldingsresultaat voor kerk in MeedenEen laatgotische kerk uit 1400 prachtig om te zien en ook te luisteren naar de mooie muziek wat er gespeeld werd door een blazers ensemble.
Dit was een mooie opstart naar de monumenten dagen. Zaterdag begon het met het verzorgen van rondleidingen en het waren zeer geslaagde momenten. De gasten die ik mocht rondleiden waren zeer geïnteresseerd en dat maakte dat de rondleidingen normaal ongeveer een uur wel 1,5 uur hebben geduurd. Mooi om te doen.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen, schoenen, boom, plant, lucht en buiten
Op het landgoed waren schilders van de Ploeg bezig om werkstukken te maken. Bezoekers konden gaan kijken en ook met de kunstenaars praten. De stukken worden vanaf 14 oktober tentoongesteld in het kader van een tentoonstelling die gewijd is aan De Ploeg.
Afbeelding kan het volgende bevatten: boom en buiten
Vandaag geef ik een rondleiding in het Duits....moet me nog even wat woorden eigen maken en dan gaat het loos. Maar voor die tijd gaan we nog even genieten van het muzieklint in Hellum.
Op allerlei adressen kun je optredens meemaken. We laten ons verrassen.
Net als de komende week.......wat we gaan doen is nog een verrassing en afhankelijk van het weer en de omstandigheden. In ieder geval moet ik dinsdag naar de huisarts voor de APK.
Ik sluit af met een stukje muziek van het koper ensemble van vrijdag.
Maar helaas kan ik dat nu even niet vinden. Het Borealis Koper Collectief.
Dan maar een mooi hoorn concert van Mozart.....no 3
Een fijne week wens ik jullie allemaal toe.


Geen opmerkingen: