zondag 16 september 2018

noord zuid lijn

zondag 16 september 2018 
Noord zuid lijn......Amsterdam veel over gelezen en bekeken op TV. Dat moet je zien dachten wij en dus zijn we donderdag afgereisd naar Amsterdam om dat met eigen ogen te aanschouwen.
Maar eerst ben ik naar de huisarts geweest voor een APK en weer goed gekeurd met een iets te hoge bloeddruk.
We hebben dinsdag een medewerkers vergadering gehad van de Borg en woensdag flink in en rond het huis bezig geweest.
Donderdagochtend op tijd vertrokken en rond 12 uur zijn we bij Loetje gaan zitten en hebben daar heerlijk geluncht.
Afbeeldingsresultaat voor loetje amsterdam
Moet je nodig naar het toilet loop naar binnen en druk op een knopje er komt een bon uit en je kunt naar binnen. Je moet het weten, want anders moet je een euro betalen.
Vervolgens zijn we voor het centraal station met de roltrap naar beneden gegaan en vervolgens nog een roltrap en nog een roltrap en toen in de metro gestapt richting Noord.
Wat een indrukwekkend geheel. Het heeft wat gekost maar dan heb je ook wat.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: buiten
Dit is station Noord. We zijn even uitgestapt en hebben alles bekeken en zijn vervolgens weer ingestapt en hebben alle stations naar Zuid op deze wijze bekeken. Om de 6 minuten komt er een metro langs en wij konden net in 6 minuten de boel bekijken. Hieronder een overzicht.
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnenGeen automatische alt-tekst beschikbaar.Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Afbeelding kan het volgende bevatten: binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: binnen
Na al deze indrukken zijn we bij het Centraal station aangekomen door de mooiste tunnel van Amsterdam gelopen en over het IJ gevaren met de pont.
Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten
In de tunnel is een hele zeeslag uitgebeeld met Delfs blauwe tegels.
Aan de overkant zijn we het Amsterdam gebouw in gegaan en zijn heel bijzonder met de lift omhoog gegaan en hebben genoten van het mooie uitzicht.
Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, wolk, buiten en waterAfbeelding kan het volgende bevatten: wolk, lucht, oceaan, buiten en water
Op deze hoogte in een schommel dat hebben we aan anderen over gelaten.
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, wolk, lucht en buiten
Maar ik ben daar wel op een mooi paard geklommen.

Vervolgens zijn we nog in de Y...het filmmuseum gegaan en hebben de gebouwen aan de buitenkant nog eens bekeken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht en buiten
En toen op naar Schiphol om vandaar in de trein weer huiswaarts te gaan.
Maar eerst nog even genoten van de olifantenparade daar voor de vertrek/aankomst hal.
Geen automatische alt-tekst beschikbaar.Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, staande mensen en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: eten
Na al dit moois waren we weer thuis en konden we terug kijken op een geslaagde dag.
Vrijdag hebben we de gebruikelijke dingen gedaan en heb ik nog een rondleiding verzorgd in de Borg. Zaterdag heb ik daar de hele dag gewerkt en vandaag gaan we leuke dingen doen, maar ik weet nog niet wat. We zien wel. De komende week staat in het teken van de verjaardag van Annemiek en de 50 plus beurs in Utrecht. Verder ga ik nog een meiboom versieren met Hop e.d. het resultaat moet er vrijdag staan bij de opening van de Culinaire fair bij de Borg....drie dagen eten drinken en vrolijk zijn. Hoe de boom geworden is laat ik de volgende week zien.
Voor nu sluit ik af en je hoe kun je dat nu beter doen na zo'n week met het lied Tulpen uit Amsterdam.
Groetjes.


Geen opmerkingen: