zondag 12 november 2017

november

zondag 12 november 2017
Het is al weer de 12e dag in november. De dagen zijn kort en over een paar weken worden ze al weer langer. De sloten moeten schoon en dat heb ik dan gisteren ook gedaan. Anders komt de schouw en moet ik een boete betalen en dat is zonde geld. Hij ligt er weer schoon bij en ik moet zeggen dat ik nog nooit zoveel water in de sloot heb gehad om deze tijd. Het ging me over de laarzen heen.
Maar goed na een warme douche en andere kleren is het zo weer vergeten en kan ik mijn best hopelijk volgend jaar weer doen.
Gisteren was het Sint Martinus. Alle kinderen liepen weer met lichtjes al moet ik zeggen dat ze hier weinig langs komen. De trek is meer door het dorp en naar het winkelcentrum.
Overdekt Sint Maarten lopen is ook leuk......wordt je in ieder geval niet koud en nat.
Sint Maarten door Antoon van DyckEr is vrijwel niemand denk ik die weet waarom het gaat maar goed het is een leuke traditie. Zelf heb ik vroeger ook gelopen en daar denk ik nog vaak aan terug.
De afgelopen week stond ook al een beetje in het teken van kerst. We zijn naar Tuinland geweest om daar eens te kijken wat er allemaal neergezet was en ik moet zeggen ze hebben enorm uitgepakt.
Leuk om te zien hoe met name kinderen er van genieten.
Afbeeldingsresultaat voor tuinland groningen kerstmarkt
Weer leuk inspiratie voor de borg straks in de week voor 16 en 17 december gaan we de borg in een kerstpracht zetten en kan de fair los barsten.Afbeeldingsresultaat voor tuinland groningen kerstmarkt
Donderdag hadden we een studiedag van VVE-belang en dat was zeer de moeite waard en een compliment aan de organisatie hoe goed alles geregeld was.
We zijn weer wat wijzer geworden en daar ging het om. Na deze inspannende dag hebben we ons zelf getrakteerd op een etentje en zijn we naar de Biechtstoel gegaan waar we heerlijk hebben gegeten.
Afbeeldingsresultaat voor biechtstoel groningen
Hier hebben we een heerlijk Herfstmaal genuttigd. Een driegangen menu met heerlijke verrassende gerechten.
Zaterdag heb ik dus de sloot schoon gemaakt en dat was een hele put.,

Afbeeldingsresultaat voor schouwsloot
Zo moet hij er weer uit zien en dat is ook het geval.
foto van Bert Twickler.
Kan het water weer afgevoerd worden.
Maar wat was het maandag prachtig weer en wat heb ik genoten van een mooie wandeling door het bos bij ons huis. De najaarsstorm heeft wel erg huis gehouden maar dat lost zich ook wel weer op.

 foto van Bert Twickler.foto van Bert Twickler.foto van Bert Twickler.foto van Bert Twickler.
Al die mooie herfstkleuren het was geweldig.
Vandaag even rustig aan en dan maken we ons klaar voor de week. Max moet een darmonderzoek ondergaan en dat gaat donderdagmorgen gebeuren, maar voor die tijd moet hij laxeren en op dieet.
Dat is geen probleem en ik doen mee..........ja begrijp me goed niet dat laxeren maar wel het dieet.
We zullen zien wat er uit komt, hopelijk valt het mee en kunnen we rustig naar Ameland om daar een week op de kunst te passen.
Ik sluit af met een liedje van sint maarten die veel wordt gezongen aan de deur.


Geen opmerkingen: