zondag 4 oktober 2015

Bloemschikken

zondag 4 oktober 2015 
Wereld dierendag.

Vergeet al die beesten niet.
Dinsdag j.l. ben ik wezen bloemschikken. Een gezellige avond met een aantal dames van groei en bloei. We hebben een bloemstuk gemaakt op een boomstammetje. Erg leuk om te doen.

Dit is niet mijn creatie maar zulke waren er wel.
Je doet er geweldige creatieve dingen op.
Ik mag meewerken aan de kerstpracht in de borg en kan deze ingevingen goed gebruiken.
De lezing van Henny als inleiding op haar boek was geweldig om mee te maken.
Vele verhalen deden de ronde en in de zaal zaten veel mensen die steeds een geluid van herkenning lieten horen. Er waren ook vroegere personeelsleden en familieleden. Heb het boek gekocht en ga me er in verdiepen. Wat ook nodig is omdat ik me heb opgegeven om rondleider in de borg te worden.
Dan moet je toch wel wat van de borg weten en ook af en toe een smeuïg verhaal kunnen vertellen.
Het werken in de borg en alles wat er bijkomt wordt steeds leuker en interessanter. Maar ik moet wel oppassen niet te veel hooi op mijn vorkje te nemen.
We gaan ons de komende week voorbereiden op een vakantie naar de Moezel.

We hebben een appartement gehuurd aan de moezel in het plaatsje Ellenz-Poltersdorf op een wijnboerderij. Beloofd erg mooi te worden. Vorig jaar waren we ook in die omgeving en hebben we genoten van de herfstkleuren. Ik hoop dat het dit jaar ook het geval is. We wachten af.
Vrijdagavond gaan we eerst nog naar een voorstelling van Bert Visscher en dat is ook altijd leuk.

Het is een druk mannetje maar je lacht je rot.
Verder gaan we ons gangetje en hebben bijna alles op zijn plaats in huis en het gaat nu weer ons huis voelen. Hopelijk zullen de vluchtelingen dat gevoel ook nog weer eens krijgen.
Ik maak me daar wel zorgen om. Hoe kunnen mensen in hun wanhoop of zou het onwetendheid zijn de euro tunnel inlopen? Verder wil ik er niet veel over kwijt want het wordt allemaal nog erger met de wanorde in de wereld. Wat Poetin nu weer doet met zijn ongecoördineerde en niet afgestemde ingrepen in Syrië vind ik erg. Hier kunnen grote conflicten uit voort komen. En ik vertrouw die man voor geen meter.

Hij zal laten zien dat Rusland een wereldmacht is ten koste van alles en vooral om zich zelf neer te zetten. De machtswellusteling gaat rustig zijn gang.
Ik stop er mee en wens jullie allemaal een hele fijne week toe met hopelijk nog een beetje zon.
Dat laatste wordt niet voorspelt maar toch hoop ik er op.
Tot slot een stukje van Bert Visscher.....en ja wat dacht je. BLOEMSCHIKKEN.

Geen opmerkingen: