zondag 18 oktober 2015

genieten

zondag 18 oktober 2015
Het was genieten tijdens onze vakantie langs de Moezel.
Het appartement viel wat tegen. Het was een boven verdieping met allerlei schuine hoeken. Wel ruim maar toch weinig ramen en daardoor erg donker en door al die schuine hoeken werd de ruimte om te lopen kleiner. Voor een week ging het maar het had niet langer moeten duren.

We hebben genoten, want we kregen van de eigenaar een kaart waarmee we gratis konden reizen met bus en trein en dat hebben we dan ook gedaan. Met de bus naar Cochem en daar heerlijk genieten van alles wat die plaats te bieden heeft en een paar dagen later met de bus daar naar toe en vandaar met de trein naar Bullay, waar we hebben genoten van een kop heerlijke chocolademelk en zo met de bus weer terug naar ons appartement. We hebben gewandeld in de wijngaarden waar allerlei informatie stond om te weten hoe druiven groeien en geoogst worden. We hebben een oogst machine gezien en onder ons appartement bij de wijnboer zelf informatie gekregen over de manier waarop van druiven de wijn gemaakt wordt. Het is prachtig om midden in deze bedrijvigheid te verkeren.
sized_DSC_0065
Zo'n machine kost 250.000 euro. Hier moeten heel wat flesjes wijn voor verkocht worden. En zoals we konden zien zijn er ook heel veel flesjes verkocht. Het was heel druk in deze regio. Bussen vol mensen werden overal naar toe gesleept om flink wat wijn in te slaan. Deze regio is geweldig voor fietsers en wandelaars. Langs de Moezel is het goed wandelen en fietsen en wat zo leuk is als je niet meer verder wil fietsen of wandelen, dan neem je de bus die je wel verder brengt of terug brengt naar je startplaats. Goed geregeld, zelfs met een bus met aanhangwagen voor de fietsen.
MarktpleinCochem
Cochem vakwerkhuizen

De mooie Rijksburcht met vanaf dit punt een prachtig uitzicht.
File:Reichsburg Cochem, Zugang zum oberen Burghof (8294659366).jpg
De burcht heeft wel iets van een burcht uit een sprookje. De rondleiding van ongeveer een uur was de moeite waard.
Reichsburg Cochem von Willy Brüchle
Zo waren we woensdag in burcht Eltz een prachtige burcht die nog particulier bezit is. Een geweldige rondleiding gehad en de schatkamers bezocht. Kijk eens hoe prachtig dit gebouw er bij ligt.

Burg Eltz
donderdag was een reisje langs de RIJN, van Boppard naar Koblenz. Het was een wat regenachtige dag, Woensdag ook al en toen hebben we voor het eerst natte sneeuw gehad net als donderdag.

Koblenz

Is dit de start van een strenge winter? Veel mensen zeiden hier dat ze dit nog niet vaak hadden meegemaakt.
Vrijdag was een leuke dag qua weer. Het was droog en af en toe een flauw zonnetje. We zijn met de boot over de Moezel gegaan en hebben koffie gedronken in een café van een klooster. Het lag hoog boven het dorpje zelf en het was net een sprookjes dorp.

Oordeel zelf, Half oktober en dan nog zulke mooie bloeiende bloemen met die mooie vakwerkhuizen. Aan het einde van de vrijdag was het afscheid nemen van de Moezel en nog snel een paar foto's van Cochem.
Dit was dan het einde van een mooi weekje.
Ik sluit nu ook af en wens jullie allemaal een fijne zondag toe en een hele fijne gezellige week.
Als toegift een stukje gregoriaans dat is al weer een poosje geleden dat ik hier mee afsloot.
Een requiem, het duurt wel even, maar er zit een kop op. Ik ga hem helemaal beluisteren.

Geen opmerkingen: