zondag 9 november 2014

Ameland

zondag 9 november 
We bereiden ons voor op onze taak op Ameland. We hebben al heel wat informatie gekregen en een compleet rooster waar we op welk moment moeten staan. Lijkt me best wel spannend.
Wie weet zeggen we na die tijd het was goed maar niet weer.
Als er onder de lezers nog iemand is die ook behoefte heeft om suppoost te zijn. Ze vragen nog steeds mensen. Geef je op. Kunstmaand Ameland. 
Onze overbuurman zijn broer heeft er ook een kunstwerk.
Bij de vuurtoren is het met veel hulp opgezet.    
Dit is het. Door de wind komt er steeds verf uit de pijpen en wordt het doek wat er onder hangt gekleurd. Ben erg benieuwd hoe het er mee staat als wij er zijn. Dan heeft het ongeveer 14 dagen daar gestaan en moet er toch iets te zien zijn. Heb al veel op de site gezien wat voor moois er allemaal te zien en te beleven is. Ik verheug me er op.
De afgelopen week stond toch wel in het teken van gedenken. Onze ouders zijn bezocht en we hebben de graven netjes gemaakt en voorzien van verse bloemen en thuis hebben we kaarsjes opgestoken. Altijd goed om even stil te staan bij hun levens en wat ze allemaal voor ons hebben betekend. De komende week is al weer aardig gevuld. Bezoeken aan dokter, tandarts, kapper enz.
Daar tussendoor nog wat aan de was doen en wat kleine boodschappen.
Vrijdag wordt het dan afreizen en nemen we de bus, trein, bus en boot naar Ameland.
wordt het deze of die andere?
We laten ons verrassen het komt altijd goed.

Hier komen de Groninger gezegdes:
Verloren tied komt nooit weerom
Honden mouten wat te blavven hebben, mensen te proaten.
Dij leren wil, viendt overaal wel n schoul.

O ja en dan staat elf november al weer voor de deur.
Laat de kindertjes niet met lege handen vertrekken, wij hebben al het nodige ingeslagen en hopen dat we dinsdag veel kunnen geven. De kinderen zingen tegenwoordig van die mooie liedjes en hebben van die mooie zelf gemaakte lampionnen.
Dit is een prent van Sint Martinus die zijn mantel deelt met een arme die vrijwel niets heeft. Dit zouden we meer moeten doen in de wereld. Veel mensen hebben heeeeeeeel veel en heeeeeeel veeeeel mensen hebben vrijwel niets. Al die mensen die veel hebben krijgen steeds meer en die niets heeft krijgt nooit meer.
Het spreek woord zegt het al. Als je voor een dubbeltje geboren bent wordt je nooit een kwartje.
En zo is het.

Ter afsluiting een sint Martinus liedje.
Een fijne week allemaal. 

Geen opmerkingen: