zondag 18 februari 2024

beesten

 zondag 18 februari 2024 

Beesten dat zijn het in sommige delen van de wereld. Hier slaat het soms nergens op maar dat is nog kinderspel bij wat elders zich afspeelt. Denk aan die RUS.


Je kunt de volgende theorie er zondermeer op los laten. 

Elk conflict begint met een machtswellusteling via desinformatie en manipulatie van de media en een groep volgers. Deze volgers zijn niet de toppers van de samenleving, maar de middelmatigen of achterblijvers. In ontwikkelingslanden zijn het vaak de mensen zonder perspectief, omdat ze arm zijn of slecht opgeleid. In het westen scoren de populisten goed bij mensen die aanvoelen dat ze niet meer meekomen in de maatschappij of die zelf nooit zullen excelleren. Frustratie, onderhuidse jaloezie spelen mee aangewakkerd door sociale media. Allemaal toeteren ze de leiders na en gaan ze zich als iets bijzonders zien, als iets beters, waarop ze anderen gaan uitsluiten. De groepsdynamiek. Eén volk, Eén rijk, Eén Führer was het destijds. Populisten zijn geen echte leiders. Het zijn ego's ze weten niet waar ze met hun land heen willen. Ze willen alleen de macht. Daar kicken ze op. 

Dat is waar het om draait. Zo heeft die gek daar in Rusland zijn oppositie buiten spel gezet en laten vermoorden. Zoals Navalny. 

En er zullen nog meer volgen. 
De machtswellusteling Poetin kent geen genade. Roept die gek ook nog op dat er meer kinderen moeten komen. Ja met zijn onderdanen die gebruikt moeten worden als kanonvoer heeft hij ook snel een tekort aan mensen. Bah wat een nare wereld en wat gaat er nog volgen. Gelukkig hebben wij nog een beetje democratie en houd ons parlement de machtswellustelingen hier nog wat op het spoor. Maar veel geef ik er niet meer voor. Het land staat in brand en ze gaan op reces en praten en twitteren rustig door. 
Bah en als we wel weer naar de stembus moeten, gaat de kiezer achter die dictator aanlopen en kunnen we ook allemaal doen wat hij wil. Moet er niet aan denken. 
We hebben een drukke maar leuke week gehad. 
Maandagochtend had ik een vergadering in de Fraeylemaborg. De rondleiders (het zijn er inmiddels 6)
hebben wat ideeën aangedragen om de kwaliteit te verbeteren en de directie heeft er ook gelijk positief op gereageerd. Nu moeten er wat punten worden uitgevoerd. 
Verder heb ik een aantal keren een bezoek gebracht aan mensen die wilden deelnemen aan DOS en heb ik een paar vergaderingen bijgewoond. De klapper was toch wel de Kookles van Medhi.


We hebben een tweetal Iraanse gerechten gemaakt. Een erwtenstoofpot en een broccoli salade. 
Max kwam later mee eten. Gezellig was het en heerlijk. 
Vervolgens ben ik daarna naar een lezing gegaan van het NUT bij Faber over de borgen van Groningen. Met een aantal collegae hebben we een heerlijke avond gehad. 
Egge Knol verzorgde de lezing en we zijn weer heel wat te weten gekomen over het moois wat hier ooit in Groningen heeft gestaan en nog staat. 
Verder zijn we op bezoek geweest in Oude Pekela bij een kennis wiens vrouw vorig jaar is overleden. 
Was gezellig om bij te praten met elkaar. Als afsluiting van de week zijn we gisteravond uit eten geweest met de buren Bertus en Tiny. Bij de Chinees in De Groeve altijd gezellig. 


En zo vloog de week weer voorbij. Volgende week beloofd wat rustiger te worden. Max moet naar de tandarts voor een behandeling en dan is het weer zondag en tijd voor een nieuwe blogpagina. Ik zou zeggen tot dan. 
Ik sluit af met de ode for St. Cellia's day een mooi stuk van Handel. 



Geen opmerkingen: