zondag 17 september 2023

klok

 zondag 17 september 2023




Klok dat is wat. We hebben thuis vier klokken. Op zondagochtend worden ze allemaal behandeld. De ene moeten de gewichten worden opgetrokken en de ander moet worden opgedraaid het is even een ding maar je krijgt er iets moois voor terug. Sommige ieder kwartier een leuk melodietje en anderen een mooie slag. 
Dat ligt anders bij de torenklok van Kolham. Die is al geruime tijd stil. De toren is gerenoveerd en daarbij is de klok opnieuw opgehangen met als gevolg dat hij moeilijk aan de praat te krijgen is. 

De afgelopen week is er een deskundige langs geweest en is er het een en ander vervangen. 

Nu is het een kwestie van op tijd de klok laten luiden. En dat is even een klus. De tijdklok is vrij ingewikkeld. Maar na wat studie en veel knopjes stond hij volgens mij weer goed. 

Het gebruik is hier dat hij van maandag tot en met zaterdag automatisch gaat luiden om 8 uur en om 11.45 telkens 3 minuten. Ik dacht dat het klaar was. Om 7.50 uur ik naar de kerk om te kijken of hij ging luiden en ja hoor om 8 uur ging het los, maar om 8.03 stopte hij niet. Dus maar met de hand gestopt. Om 11.45 het zelfde verhaal. Daar moet ik vandaag mee aan de slag om het laatste ook weer op orde te krijgen, want ik ga natuurlijk niet elke dag twee keer naar de kerk om de luidklok te bedienen. Ben de klokkenluider van Kolham niet. Moet ik in de leer bij de klokkenluider van de Notre Dame. Het waren drukke maar ook leuke tijden de afgelopen week. De catering voor de kunstmarkt bij de borg is goed verlopen en het was leuk om te doen. De kunstmarkt zelf was ook geweldig mooi van opzet en veel te zien bij prachtig weer. 


Dinsdag was het flink aan de bak. Vergadering DOS, vervolgens naar Groningen met Max naar de paradontoloog en ik ben even naar de tentoonstelling geweest in het Groningermuseum. 's Avonds naar een voorlichting over vitaal ouder worden. We hebben heerlijke spreads gemaakt met elkaar.


 

Na deze gebeurtenis bezig voor gisteravond. Dat was ook leuk om te doen. Als team van vrijwilligers voor de kerk in Kolham hebben we ons op de kaart gezet. Marlijn en haar team waren heel enthousiast over de plek en haar optreden was geweldig. Het koste voor ons heel wat voorbereiding maar we hebben ons op de kaart gezet met stip zei de producent. 

Dinsdag heb ik mijn hart even weer op kunnen halen in het Groningermuseum. Wat is die tentoonstelling toch prachtig over de Rolling Stones. Je kunt er uren ronddwalen. Dat heb ik niet gedaan want ik was ook al een keer geweest. Maar heb er nu bepaalde dingen uitgepakt.


Zoals de studio en bepaalde optredens. Met de maquettes over de podia die ze hebben laten maken voor een optreden. 

En dan is er al weer een nieuwe week. Het gaat herfst worden. Zo was het de afgelopen week prachtig weer de voorspelling voor de komende week zijn regenachtig met aanzienlijk lagere temperaturen. 

We zullen zien. Morgen naar beter horen voor een evaluatie over mij apparatuur. Donderdag naar Stel voor Max zijn nieuwe steunzolen en vrijdag een dagje Duitsland. Daar is een fair en die gaan we bezoeken. Ben heel benieuwd hoe dat er uit ziet. 


Dit is de uitnodiging. 

Welkom bij het 12e uitje op Gut Horn

 

Te midden van uitgestrekte velden, weiden en weilanden ligt de traditionele Gut Horn. Omringd door machtige bomen krijgt de gast een prachtig ensemble voorgeschoteld met het witte landhuis, uitgestrekte schuren, met rozen begroeide koetshuizen en een licht over goten oranjerie.

 

Van 21 t/m 24 september lokken 100 uitgekozen exposanten, een even fijn als divers culinair aanbod en een inspirerend begeleidend programma met muzikanten, beeldhouwers en de populaire cocktailtuin je naar binnen.

 

We kijken ernaar uit om samen met u een ontspannen nazomerweekend door te brengen op een van de mooiste plekken in de regio Oldenburg.

 

Met vriendelijke groet, jij


We zullen het beleven. 


Ik sluit af met een Duitse slager. Het is al even geleden ( 1965) DU bist nicht allein van Roy Black





Geen opmerkingen: