zondag 10 september 2023

bijzonder

 zondag 10 september

Het is bijzonder om dit weer mee te maken. De dagen hullen zich op dit moment in tropische temperaturen. Gisteren was het ruim dertig graden eigenlijk de hele afgelopen week was dit het geval. We hebben de airco weer volop aan. Het slaapt op die manier prima. Zelfs zo dat we koude voeten hebben gekregen. In de serre is het niet te harden daar heersen temperaturen van rond de 40 en soms 45 graden. De deuren 's morgen op tijd open en dan loopt de temperatuur langzaam op. In vorige jaren gebruiken we de serre om er heerlijk te kunnen zitten en met de deur open een beetje bij verwarmen. Maar nu blijft de deur dicht. Ook de natuur raakt volledig in de war. Onze appelboom begint opnieuw te bloeien. Echt heel bijzonder. 

De afgelopen week hebben we gezamenlijk als rondleiders mooie rondleidingen verzorgd. Door het bos, doe ik niet zo vaak maar het was een hele leuke en geïnteresseerde groep en dan gaat alles veel beter. 



Zaterdagmorgen zijn we op tijd boodschappen gaan doen voor de catering van de kunstmarkt die vandaag plaats vindt bij de borg. Het hele voorterrein is vol gezet met kraampjes en op zij van de borg ook in totaal een 60 kramen en met dit prachtig weer beloofd het een geweldige dag te worden. 

Hoe het is verlopen en wat we beleefd hebben laat ik jullie de volgende week weten. Nu eerst aan het kadetjes snijden, smeren en beleggen. Samen doen we dit en gaat ons dat weer lukken. Moet er om 9 uur zijn want dan moet de koffie klaar staan met cake en koek. Een goed begin van de dag. 
De situatie van mijn broer vind ik zorgelijk. Hij heeft zwaar te lijden onder de gordelroos en vooral de naweeën daarvan. We hebben ze beide veel sterkte toegewenst en gaan gauw even weer langs. 

Max had pijn in de rug en in zijn been. Hij wijdt dit aan verkeerde steunzolen en daar kan ik me alles bij voorstellen. We zijn beide naar de plaatselijke steunzolen man geweest en die voldoen ons beide niet. Dus Stel in Tynaarlo gebeld en daar moesten we donderdagochtend zijn. De onderzoeken waren grondig en de zolen zijn in de maak.

Over 14 dagen kunnen we ze ophalen en dan hoop ik dat hij zich veel beter gaat voelen. Hij heeft een scheve heup en onrustig been. Het is wat met die oude man. 
Het bewijs is weer geleverd het is een bijzondere man. En ouderdom komt met gebreken. 
Na dit bezoek zijn we van Tynaarlo naar Haren gereden en hebben we gelucht bij Sassenhein. Dat is verbouwd en opgeknapt. 
Hier hebben we heerlijk geluncht. En zoals overal was het heel druk. maar gezellig en wat nog belangrijker was het was heerlijk. 
Verder hebben we wat mooie fietstochten gemaakt. Het voornemen was om naar het balkon te gaan aan de ringweg en dat hebben we gedaan. Wat kun je dan zien dat het daar opschiet. Hele stukken zijn al afgedekt en kun je niet meer in de bak kijken. 

Dit is de Hereweg  en daar schiet de ringweg straks onder de grond. Dat is goed te zien op de foto hier boven waar de bak al dicht is en er zand over gegooid is. 
We zijn er gistermorgen even  langs gereden en dan zie je niet veel maar het wordt wel prachtig. Je kunt nu goed rijden vanaf Haren naar Hoogezand. En het wegdek voor het vroegere Julianaplein is geweldig mooi gemaakt en na het Europaplein kun je perfect zien hoe het gaat worden. Ja het is een kunstwerk. 
Dan staat er een nieuwe week voor de deur. 
Wat gaan we doen?
Ik ga dinsdagochtend naar een vergadering van DOS en 's middags ga ik met Max mee naar de
paradontoloog.

. Hij wordt behandeld en ik ga even naar het museum. Er is een mooie tentoonstelling 
van The Rolling Stones UNZIPPED.


Heb een museum kaart dus dat wordt even genieten. 's Avonds gaan we naar een voorlichting in het dorpshuis over vitaal ouder worden. Het wordt dus een drukke dag dinsdag. 

Woensdagochtend komt een collega van de borg even koffie drinken. 
Donderdag en vrijdag ben ik druk met de voorbereidingen van een concert van Marlijn Weerdenburg die zaterdagavond plaats vind. Het concert is helemaal uitverkocht.  En dan is het al weer zondag, tijd voor een nieuwe blog. Op die dag vind het Klasiek festival Roeg plaats. Wie weet gaan we daar heen. Met de fiets een rondje en overal in de buurt vinden optredens plaats. 
Het is een feestje. 


Ik sluit af met een muziekje van Marlijn. Het nummer Daar wil ik heen.  






Geen opmerkingen: