zondag 20 november 2022

evenwicht

 zondag 20 november 2022

Evenwicht dat moet je zoeken in het leven. 

Het leven is net een weegschaal.
Heb de afgelopen week het besluit genomen om te stoppen met mijn werkzaamheden voor de borg. 
In mijn leven is een cyclus van ongeveer 10 jaar belangrijk. Heb vrijwel nooit langer dan 10 jaar een bepaalde functie vervuld dan moest ik wat anders en zocht ik wat anders. 
Een mens heeft ook energie. Toen ik nog jong was kon ik de hele wereld aan. Ik werkte lange dagen, bestede de nodige aandacht aan mijn ouders, mijn kennissen, familie en kon dat ook, zat vol energie. Met het klimmen der jaren wordt dat anders en verbaas ik me er wel eens over wat ik toen allemaal kon en nu niet meer. 
Als ik nu in de tuin of het huis aan de slag ga dan begin ik rond 10 uur met een pauze rond de middag en dan tot uiterlijk 15 uur en dan ben ik uitgeput. Je moet je energie verdelen en dat is wat niet goed ging. Het evenwicht was zoek. De energie die ik nog heb moet ik beter verdelen. Daarbij komt dat je ook de activiteiten moet zoeken die je energie geven in plaats van ontnemen. Dit alles afwegende heb ik besloten om te stoppen met mijn activiteiten bij de borg. Het doet me pijn maar voor mijn eigen bestwil heb ik dit besluit genomen en het voelt goed. Zal de collegae missen en vooral de bezoekers maar daar komt wel weer wat voor terug. De activiteiten in en rond het huis geven weer nieuwe impulsen. Zo zijn de contacten die ik opdoe tijdens het sporten in het clubje, het zwemmen en de wandelclub mooie momenten om je contacten uit te breiden en te verdiepen. 
Ik heb in een gesprek met de leiding van de borg aangegeven dat ik stop maar wel bereid ben om rondleidingen te verzorgen en bij te springen bij bepaalde evenementen als de borg dat wil. 
Wat heb ik verder gedaan de afgelopen week?
Ondanks dat het weer niet zo best leek hebben we toch gewandeld tussen de buien door. Dit was gezellig en inspirerend. 
Donderdag heb ik heerlijk gezwommen met Catri en 's avonds heb ik genoten van de inspirerende voordracht van Linda Eising. 
Wat is bloemschikken toch een kunst. Hierboven is goed te zien wat het verschil is tussen een opgevulde ster en een open ster. De basis is het zelfde maar de uitstraling totaal anders. 

Zo is bloemschikken tegenwoordig niet allen meer het maken van een bloemstuk maar ook het creëren van een arrangement. 
De avond begon om 19.30 en duurde tot bijna 22 uur met een korte pauze. Linda heeft weer vele kunstgrepen laten zien. Vrijdagmorgen gezellig koffie gedronken bij Dick en Enna.
En dan de verjaardag van Stijn mijn neef en zijn vrouw hun zoon al weer 9 jaar geworden. 
Wat gaat de tijd toch snel. 
Stijn zijn verjaardag hebben we zaterdagmiddag gevierd tijdens een gezellig feestje.
 

Die tijd gaat nog komen voor Sander en Anne Miek. 
En dan is het zondag, tijd om onze koffers te pakken. 
Morgen gaan we rond 9.30 uur weg naar Holwerd om de boot van 11.30 uur naar Ameland te halen. 
In alle rust hopen we daar aan te komen en ons in te kwartieren. Ik hoop dat het me gaat lukken om daar mijn volgende blog te schrijven. Daar zal ik verhalen over onze belevenissen als suppoost tijdens de kunstmaand op Ameland. 
 
Dit neem ik maar als lijfspreuk.
Ik wens jullie een fijne week toe en zorg goed voor jezelf. 
Ik sluit af met een rustig stukje muziek. 
Gregoriaans deze keer. Lang geleden sloot ik daar steeds mijn blog mee af. Het doet me altijd weer denken aan mijn kindertijd. Veel gezongen in de kerk waar alles in het Latijn ging. Geweldig vond ik dat en het mooi was, je kon overal mee doen in de kerk waar je ook was of het nu in Duitsland, Oostenrijk of Italië verbleef. 
Deze keer is het Pani Angelicus (brood van Engelen)
Een fijne week wens ik jullie allemaal toe lieve lezers. 









 


Geen opmerkingen: