zondag 13 november 2022

Ameland



 zondag 13 november 2022

Ameland lonkt. De kunstmaand is al volop in gang en nog 1 week en dan gaan we een week suppoosten. 

We hebben er zin in. We staan over het hele eiland zoals gewoonlijk. Hollum, Ballum, Nes en Buren. 

We verblijven deze keer in Querios. Ook hier suppoosten we een morgen. We wachten af welke kunst we allemaal te zien krijgen. 


Het thema is dit jaar SMOEL.
 
Wat wil je nog meer de wilgen van de baggerputten zo dicht bij huis te bewonderen op Ameland. 

We gaan zeker kijken in het Koaikers huus waar de schilderijen van Corry van Hoorn hangen. Dat is de moeder van een medewerkster van de Borg. Nynke. 




Maar we moeten er nog even een week tegen aan hier in en om het huis. Net als de afgelopen week. 

Dinsdag hebben we een griepprik gehaald en vervolgens zijn we naar de garage geweest voor uitleg over het een en ander. Als je tegenwoordig nieuwe apparatuur koopt krijg je er bijna een doos vol handleidingen bij in de meest vreemde talen en als je dan kijkt wat er als Nederlander over blijft is het maar heel weinig. We hadden moeite met de navigatie en daar hebben we een goede uitleg over gekregen net als over alle informatie die je kunt krijgen op het scherm. Onvoorstelbaar wat je daar allemaal op af kunt lezen als je maar weet hoe het moet. Maar het blijft een kwestie van oefenen en dan zal het vast lukken. 








Woensdag heb ik samen met Lies de bloemen gedaan in de borg. Wat heel gezellig. 

Donderdag was er geen zwemmen daar waren andere activiteiten gepland 

Verder hebben we hard gewerkt in huis en tuin. Tevens gebakken en gekookt in onze nieuwe oven en dat begint ook al aardig te wennen. Het is ook daarbij zo dat ik een flinke stapel papieren weg heb gegooid. 

Dat ruimt aardig op. 

Gisteren zijn we naar schoonzus geweest en hebben een wandeling gemaakt met haar in de rolstoel. Het was wel erg fris maar even een frisse neus halen doet een ieder goed. 

Vandaag wordt het rustig aan doen en voetballen kijken dat kan nog voor de winter stop. Hopelijk doet de Fc het goed. 

De komende week staat voor mij in het teken van besluiten nemen. 

Ik overweeg om te stoppen met mijn werkzaamheden voor de borg. 

Heb het 10 jaar gedaan en met veel plezier, maar de druk wordt me te veel. Daarbij komt dat het thuis werk ook steeds zwaarder valt en we doen het nog allemaal zelf en dat is belangrijk. In ieder geval stop ik met de bloemen. Maar verder weet ik het nog niet helemaal. Maar het besluit valt de komende week denk ik. 

In ieder geval ga ik donderdagavond naar Stadskanaal voor een demonstratie van bloemschikken die gegeven wordt door Linda Eising. Daar verheug ik me op. 

Het wordt een gezellige rustige week met een belangrijk besluit die ik ga nemen. 
Ik sluit voor nu af met een mooi muziek stuk. 
Alison  Balsom met een Haydn concert in Eb







Geen opmerkingen: