zondag 18 september 2022

leven en dood

 zondag 18 september 2022

Tja leven en dood. Zo zit het leven in elkaar. Op 96 jarige leeftijd is Elizabeth vorige week overleden.


Ze ligt nu volgens zeggen gebalsemd in haar loden kist te wachten op haar bijzetting. Maandag aanstaand zal dat gebeuren. Dat wordt een hele happening. Heel veel "wereldleiders" komen daar bij elkaar. En de Engelsen lopen nu massaal langs de kist. Hier kun je weer zien hoe de wereld verdeeld is. Zij met al haar bezittingen is ook dood gegaan, maar ze leven zo ver van de gewone wereld dat het niet normaal is vind ik.  Las in de krant een stukje over haar kasteel Windsor Castle waar nu William met zijn gezin intrek heeft genomen. 45.000 vierkante meter. De gewone engels-man/vrouw woont heel wat bescheidener en moet maar zien rond te komen. Want dankzij het uittreden uit de EU versukkelt het land in armoede. 




Wat een verschrikking Ga wel kijken maandag maar de rillingen lopen me waarschijnlijk over de rug. 

En dan dinsdag, onze koning die zich wentelt in weelde leest de troonrede voor. Wat een vertoning zeg. 


De regering heeft weer wat maatregelen bij elkaar geschraapt en daar moeten we het mee doen. De energie wordt duur betaald. Vele mensen gaan koppie onder en de regering zag het niet aankomen.


Wanneer zijn we die lui nou eindelijk kwijt. Eén is al afgevallen en ik hoop dat ze allemaal gaan. Wat een bende. 20 bewindslieden ....het moesten er meer worden. Een land als Duitsland heeft geloof ik even veel. Het is bespottelijk.


Laten we toch zo snel mogelijk een Europees land maken met de landen van  nu deelstaten. Dan kunnen we heel wat geld besparen en hebben we heel wat personeel over die mooi de nood kunnen ledigen. Dat zeg ik als simpele ziel. 

We zijn maandag j.l. naar het Martini gereden en hebben het kastje (Eventrecorder) ingeleverd. Max heeft 4 weken dat ding gehad maar niet hoeven te gebruiken. 


Dinsdag zijn we naar het UMCG geweest voor een oogonderzoek van Max en ja hij had nastaar en moet daar eind deze maand aan geholpen worden. 


Het afgelopen weekeinde wilden we deel nemen aan Roegwold klassiek maar dat is er helaas niet van gekomen. Te druk en het begon al rond de klok van 11 uur en toen had ik de catering nog niet klaar. Nou volgende keer beter. Vandaag is er een evenement Stip op de kaart ook in het gebied rond het Schildmeer. 


Leek me heel leuk, maar nu gaan we op verjaardagvisite bij Anne Miek in Assen. 37 jaar geworden.

Hier staat ze als trotse moeder.

Zo zie je maar. De komende week heb ik niet veel activiteiten gepland behalve dan woensdagochtend een rondleiding door de borg van 18 personen. Donderdagochtend het zwemuurtje. Verder gaan we werken in de tuin indien mogelijk alles snoeien en een beetje winter klaar maken. Want de winter komt er aan het was de afgelopen dagen al wat herfstachtig. We hebben vrijdagavond voor het eerst de verwarming weer aangezet. Het werd ons te fris. En met een trui aan in de kamer zitten is ook niet echt gezellig. De kaarsjes die branden gaven onvoldoende warmte.

. Had niet zo gauw een bloempot bij de hand. Deden we vroeger als het koud was in de tent. Een aardewerken bloempot op het gasstel. Nu zag ik op TV een mevrouw die haar gas niet meer kon betalen en zich had laten afsluiten en drie waxinelichtjes met een bloempot er op op tafel had staan. Het was triest voor het beeld maar gaf volgens mij totaal geen warmte. Zo hoorde ik ook dat mensen eten koken op waxinelichtjes. Geloof er niets van. Ga dan een kampvuur stoken en hang er een pot boven denk ik. 

We gaan ons de komende week ook beraden op een paar dagen weg. We hadden plannen, maar door de operatie van Max zijn oog loopt dat wat anders. We hebben nog een hotelbon liggen en gaan die waarschijnlijk gebruiken. Het beloofd wel weer een beetje mooi weer te worden einde van deze maand. 

Een paar dagen zuid Limburg wordt het denk ik. Maar dat moeten we nog besluiten. 


Ik wens jullie weer een fijne week toe, hou het leuk en blijf gezond. 

Sluit deze keer af met Gerard Schoonebeek met Rueben James. 

Moet trouwens nog wel even kwijt dat het muziekje van de vorige week is mislukt dat was niet wat ik bedoelde. Heb het maar laten zitten. 

Geen opmerkingen: