zondag 4 september 2022

Enquete

 zondag 4 september 2022

De afgelopen week stond wat mij betreft in het teken van de Parlementaire Enquete over de gaswinning in Groningen. Wat is het verschrikkelijk hoe onze machthebbers met ons Groningers omgegaan zijn. 




Ze staan onder ede maar volgens mij begaan ze mijn eed. Maar ze hebben af en toe een slecht geweten of weten het niet meer en moeten even een pauze om ruggenspraak te houden met hun secondant. Het is verschrikkelijk. Geld.....de inkomsten waren belangrijk en het leed deed er even niet toe. Nu vinden ze het allemaal heel erg maar toen dachten ze alleen maar aan hun eigen beurs en niet aan ons. Wat wil je ook als je salaris afhankelijk gemaakt wordt van de opbrengsten uit het gasveld. Dan ben je dus een dief van je eigen salaris als je gaat minderen. 






Ik ben zeer benieuwd wat de komende week oplevert met het verhoor van onder andere Kamp. O O O wat heeft die man een schade aangericht met zijn uitgestreken kop. Hij zal zijn praatjes wel klaar hebben. Maar hij wordt later nog eens voor de tweede keer verhoord. 

De uitslag gaat koppen kosten en als die valse Mark Rutte nu niet aftreed dan snap ik deze wereld niet meer. Hem heb ik al nooit vertrouwd, die visie loze schurk. Veilbrief zal er ook wel uitvliegen want die heeft ook niet zo'n fijne rol gespeeld. Maar ja die wil het nu goed maken met zijn praatjes en bezoekjes. Hij blijft wat mij betreft de kop van jut. 


Zo genoeg er over. Het was een drukke week. Kapper de verjaardag van de overbuurman, bloemschikken in de borg met Bea een rondleiding met collega Ciska en onder leiding van Gerard voor 50 mensen. Is goed verlopen. Het vereist even een aanpak om door de borg te gaan in groepen en elkaar niet tegen te komen. Maar het is gelukt. Vrijdag was Elise jarig het dochtertje van mijn neef en zijn vrouw. Ze is zes geworden en heeft ons uitgenodigd om dat te vieren gistermiddag



Hier staat ze naast haar grote broer.

 's ochtends zijn we op bezoek geweest bij Janneke de schoonzus van Max en hebben we een rondje Haren gedaan en op het terras zitten koffie drinken.

Vanmiddag ga ik naar ons mooie gemeentehuis om daar de Fraeylemaborg te promoten met collega Annet. En dan is het weer tijd voor een nieuwe week. Het plan is om morgen naar de Floriade te gaan. Met de auto, kunnen we die gelijk uitproberen. Woensdag ga ik weer bloemschikken in de borg en voor het komende weekeinde ga ik de catering verzorgen voor de medewerkers van de Kunstmarkt.

Die vindt plaats op zondag 11 september. Het is druk en gezellig rond de borg en omgeving. 

Zo was gisteren de traditionele koetsentocht en die kwam ook bij ons door de straat. Zie bijgaande foto's 

Vandaag is de jaarlijks drie borgen tocht met antieke auto's en die eindigt bij de borg op het voorterrein.


 

Mooi dat de borg zo in het middelpunt staat. Het is genieten als je de bezoekers zeer tevreden weer ziet vertrekken. 

Ik sluit af met een nummer uit de Messiah:  How beautiful are the feet. 

Groetjes en tot de volgende week.  


Geen opmerkingen: