zondag 21 augustus 2022

zandloper

 zondag 21 augustus 2022 

Zandloper......

Naar aanleiding van mijn blog van de vorige week sprak iemand me aan en zei: neem alles niet zo zwaarmoedig. Bekijk het leven als een zandloper. Het bovenste is wat je nog niet weet....dat staat je te wachten. het midden is het heden en het onderste is het verleden. 
Maar ik wil me graag voorbereidingen voor zover mogelijk op wat komen gaat. 
Het model van hier boven zou meer voor onze politieke kopstukken zijn denk ik. 
Die maken er momenteel een zooitje van. Jagen het hele land in opstand en weten het zelf ook niet meer volgens mij. 
Nou we zullen zien wat het leven brengt. 

Onze nieuwe auto hebben we opgehaald maandagochtend. 
De garage had alles goed voorbereidt. 
En daar stonden we dan als trotse eigenaren. 
Toen we weg reden zeiden we wel tegen elkaar wat hebben we toch gedaan. Mooi auto maar wat missen we de hoge instap. Maar we zeiden ook we gaan er aan wennen. 
Donderdagochtend wilde ik hem uit de garage rijden en de auto zei duw me maar ik heb even geen zin. Met veel pijn en moeite heb ik hem er uitgekregen en we zijn op visite gegaan. Maar het ging met moeite. Onderweg de garage gebeld. Onze auto doet raar. Branden er lampjes ja genoeg maar geen nood. Kom maar langs. Na de visite wij naar Groningen met horten en stoten en even later veerscheen in beeld. MOTOR STORING LAAT HET NAKIJKEN. Toen we bij de garage aankwamen zei de chef van de werkplaats "dit heb ik nog nooit meegemaakt" Gelijk aan de computer en de diagnose was dat de injectie stuk was. Dat was het probleem. Er kwam geen nevel in de motor maar een stroompje benzine. We kregen een leenauto mee en ze zouden het euvel zo snel mogelijk verhelpen. 
De volgende ochtend werden we gebeld dat hij weer klaar was. Gelijk gehaald vele excuus en twee koppen koffie met een fles wijn. Maar ach het is en blijft een apparaat en dit kan gebeuren. 
We zijn gelijk maar even weer een stukje gaan rijden om aan de auto te wennen en ik moet zeggen dat het al aardig lukt. Ik denk het houdt ons ook soepel. We krijgen zo wel onze oefeningen. 
En mocht het niet voldoen kunnen we altijd nog weer een deal sluiten. Maar dat doen we niet het geld wil wel op. 
De service van de garage is top. Daar ben ik wel heel blij mee. 
Max draagt momenteel een kastje voor vier weken. Als hij zich raar voelt dan moet hij op een knop drukken en dan wordt er een verbinding gemaakt met het Martiniziekenhuis. Wat een techniek. 
Zo zit in onze auto ook een alarmknop. Als we een ongeluk zouden krijgen wat ik niet hoop dan maakt hij verbinding met 112 en wordt er gevraagd of alles oké is, als we daar niet op antwoorden dan wordt er gelijk hulp ingeschakeld. Ook als we ons niet goed voelen kunnen we op de knop drukken en heb je gelijk verbinding met 112. Wat een techniek.
Woensdagmiddag heb ik gewerkt in de borg. Het was druk en gezellig. 
Donderdagochtend na de slechte start van de auto zijn we op verjaardag visite geweest bij Grietje de nicht van Max. We hebben haar 80e verjaardag gevierd. 
Vrijdagavond zijn we verblijdt met sperziebonen en rode bieten door Dick en Enna. 
We hebben er gisteren al van gesmuld en vandaag gaan we er weer van genieten. 
 
En dan zijn we al weer bij volgende week. 
Maandagmiddag een bloementeam vergadering Donderdag achter de computer om de 10.000 euro aan te vragen als schade vergoeding. 
Vrijdagavond gaan we naar de voorstelling. 
Hollands Hoop. 

Het is een vervolg op de TV serie. Ben heel benieuwd. Volgende week laat ik wel weten hoe het geweest is. 
Voor nu sluit ik af met Buongorno Principessa Piovani.










Geen opmerkingen: