zondag 17 april 2022

overleden

 zondag 17 april 2022     1e paasdag 

Woensdagochtend kreeg ik het bericht dat Mevrouw Riepma was overleden.
Dinsdagmiddag zijn Max en ik bij haar op bezoek geweest in het verpleeghuis in Delfzijl. Ze stond ons al op te wachten bij de voordeur in haar rolstoel. Het was heel gezellig en we hebben de kunst in het huis met elkaar bekeken. Rond 17 uur zijn we weer vertrokken en heeft ze ons nog uitgeleide gedaan en gezegd dat ze zich verheugde op de verhuizing naar het verzorgingshuis in Siddeburen de plaats waar ze is geboren en altijd gewoond heeft. Nu gaan we a.s. dinsdag naar de begrafenis. Ik ken haar al ruim 40 jaar, ze was mijn steun en toeverlaat in mijn werk in de psychiatrie. Ze heeft me leren breien, haken en de techniek van het macrame bij gebracht. Het was een soort surrogaatmoeder voor me. Nadat ze met pensioen is gegaan hebben we altijd contact gehouden en samen met de collega's Jantje en Enna gingen we bij haar op bezoek en ondernamen we samen leuke uitstapjes. 

Hier waren we in Bourtange. 


Hier waren we op bezoek bij Enna en haar man Dick. 
Jantje, Enna en ik hebben elkaar direct beloofd onze gezellige momenten voort te zetten en dan zullen we het nog vaak over haar hebben. 
Maar eerst dinsdag a.s. de begrafenis. 
Max en ik hebben gisteren afscheid van haar genomen. 
Ik steek hier een kaarsje voor haar op. 


Woensdag heb ik samen met Lies de bloemen verzorgd in de borg. We hebben veel geel verwerkt geheel in het teken van de Pasen. 
Gisteren zijn Max en ik even door de borg geweest om de stukken water te geven en waar nodig even op te knappen opdat ze er maandag piekfijn bij staan. 
Tevens heb ik alvast wat etenswaar gebracht voor de lunch op 2e paasdag die ik mag verzorgen. 
Vrijdag heb ik dat ook gedaan en dingen uitgeprobeerd. Want toen hebben we met een team de bloemstukken gemaakt voor de aankleding. 
Ik vindt dat het geslaagd is. Zal een selectie hieronder weergeven dan kunnen jullie zelf bepalen wat je er van vindt. Volgende week laat ik zien hoe het op het terrein een plekje heeft gekregen.



We hebben hard gewerkt met elkaar. 
Vanochtend gaan we naar Janneke in het verzorgingshuis en vanmiddag gaan we naar Janny in Wagenborgen. Maandag 2e paasdag werk ik op de fair en dan is de week al weer goed op weg. 
Dinsdag de begrafenis donderdag 's middags werken in de borg 's avonds een vergadering van de vrijwilligers in de borg. Vrijdag bezoek en zo staat het weekeinde dan al weer voor de deur. 
J.l. vrijdag de 15e was een dag om nooit te vergeten. De trouwdag van mijn ouders 72 jaar als ze nog geleefd hadden. Maar het was ook de dag dat ik 10 jaar geleden vertrok om de Camino te gaan lopen. 
Onvergetelijk dat mijn collega's me in alle vroegte uitgeleide deden op het station in Haren. 
Ik vertrok toen naar Lourdes waar ik ben begonnen. Een hele onderneming maar een geweldige ervaring. 5 jaar geleden tijdens het werken bij de borg op de fair stond daar ineens Marleen voor mijn neus. Verrassing Bert het is 5 jaar geleden. Het was een hele nare verrassing om het overlijdensbericht te ontvangen. Vorig jaar zijn Max en ik nog langs haar huis gereden en heb ik nog weer herinneringen opgehaald. 
Zo zie je maar het leven is maar kort geniet van iedere dag die je gegeven wordt. 
Ik sluit af met de Messa da Requiem van Verdi.
Fijne paasdagen en hopelijk tot volgende week. 






1 opmerking:

Phil zei

Gecondoleerd Bert met het overlijden van mevr. Riepma. Je kende haar al zo lang. Je zal haar gaan missen. Sterkte!