zaterdag 9 april 2022

foutje

 zondag 10 april 2022 



Foutje. Zoals ik de vorige week schreef lees ik de boeken van de zeven zussen. Schaduw was ik mee bezig schreef ik en dat ging over Australië, maar dat was een foutje. Ik las Parel en dat gaat over Australië. Inmiddels heb ik het boek uit en ben ik met de volgende uit de reeks bezig. Deze keer is het MAAN. Ik verheug me op dit verhaal. 

Gisteren kreeg ik van de energie maatschappij door dat we wel naar € 13,00 per maand kunnen met onze maandelijks voorschot. Als we zo doorgaan met betalen € 150,00 per maand dan zouden we € 822,-- terug krijgen. We hebben een flexibel contract omdat in november van 2021 ons jaar contract af liep. 


Maar dankzij onze warmtepomp en de zonnepanelen maar bovenal dankzij het prachtige en zonnige weer in maart hebben we goed geboerd en vandaar dit mooie bericht. We zijn maar naar € 100,00 gegaan en wachten af wat de berichten in mei zijn. Als ik dan hoor van mensen die 300, 600 en meer per maand betalen dat denk ik wat een goede investering is het geweest. En met het oog op de toekomst helemaal. 

Veel mensen doen net of alles weer normaal aan het worden is, maar daar vergissen ze zich flink in. 

De energie wordt schaars en men moet er alleen maar meer voor betalen in plaats van minder. Geloof me we keren niet terug naar de prijzen van weleer. Die tijd is definitief voorbij. 

We zijn donderdagmiddag naar de Eemshaven geweest om de afvaart van de eerste boot mee te maken naar Noorwegen. Dat was ook een misser. We zaten daar in de vertrekhal van de Borkum lijn en dat was gezellig. Kopje koffie er bij en een mooi uitzicht. Het was drie uur en alles wat er vertrok geen boot naar Noorwegen. We hebben er gezeten tot 16 uur en zijn toen eens gaan vragen bij de vertrekhal van de ferry naar Noorwegen. Wat bleek.....de boot was losgeslagen en werd door twee sleeboten op zijn plaats gehouden. De nieuwe tijd om te vertrekken zou 19 uur worden. We zijn maar naar huis gegaan en daar bleek later dat de boot om 19.15 uur is vertrokken. In Noorwegen waren ze ook later dan gepland en daar bleek de kade te laag met als gevolg dat er verschillende auto's beschadigd zijn bij het van de boot rijden. 


Alles wordt vergoed is gezegd. Inmiddels is de boot al weer in de Eemshaven geweest en is ook al weer onderweg naar Noorwegen waar hij rond 9 uur vandaag wordt verwacht. Hij vertrekt dan maandagmiddag weer om dinsdag weer in de Eemshaven aan te komen en te vertrekken. Dat alles herhaalt zich. Het betekent dat de boot op dinsdag, donderdag en zaterdag in de Eemshaven aankomt en weer vertrekt. 

Kijken hoe zich dat ontwikkeld. 

Woensdagochtend heb ik met Susan weer de borg van bloemstukken voorzien en 's avond heb ik een mooi stuk gemaakt tijdens een workshop van Groei en Bloei. 

Weer veel technieken bijgeleerd. Mooi om te doen. 
Vrijdag is de installatie gebeurt van de apparatuur voor het GFK. Hiermee wordt bijgehouden waar we naar kijken en hoe lang we kijken. Er zit een afstandsbediening bij en tot op heden gaat het goed. 
Gisterochtend zijn we op bezoek geweest bij Janneke en hebben we samen met haar naar een leuke kinderfilm gekeken.  Was best gezellig en Janneke keek vast vaker want ze kende ze allemaal. 
Daarna zijn we naar de crematie gegaan van Kees de man van een oud collega van Max. 
Wat een waardig afscheid, zijn dochter en kleindochter spraken. Wat heb ik altijd een respect voor mensen die dat doen en ook kunnen. 
Vervolgens zijn we weer naar huis gegaan om even bij te komen van alles. 
Voor vandaag staat er niet veel op programma. Max gaat de voetbalwedstrijd kijken Groningen - Heerenveen en ik ga lekker lezen in het andere boek uit de serie. 
Voor de komende week staat er veel op programma. 
Maandagmiddag op bezoek bij mevrouw Riepma Woensdagochtend bloemschikken in de borg. 
Om vier uur heeft Max een telefonische afspraak met de arts in het ziekenhuis die het onderzoek aan de maag heeft gedaan en die geeft de uitslagen door van de Biopten. 
Vrijdag is het de hele dag bloemschikken rond de borg. Alles moet klaar gemaakt worden voor de 2e paasdag de paasfair en ik mag de catering verzorgen. 
Ach en zo vliegen we door de Stille week heen. 
Een aantal jaren geleden heb ik samen met collega Vera en haar dochter Daniëlla de Matthäus Passion bezocht in de Oosterpoort. Geweldig wat hebben we samen genoten van die prachtige muziek. 
Nu speel ik het af via Spotify en geniet ik er thuis van. 
Maar ik ga nog eens weer naar het Oosterpoort om het live te beleven. 
Nu zit ik te genieten van een mooi stuk. Lassation in G missa salemniis VIII
Et in un um dominum van Beethoven
Ik wens jullie allemaal een goede stille week toe. 







1 opmerking:

Phil zei

Hoi Bert,
Mooie serie hè? Ik heb alle boeken ook in één ruk uitgelezen en kan niet wachten tot volgende jaar het laatste boek komt.
Ik hoop van harte dat jullie een positieve uitslag voor het maagonderzoek van Max krijgen.
Groetjes
Phil