zondag 21 maart 2021

Teleurstelling

zondag 21 maart 2021 

De teleurstelling is groot. Een oud collega schreef "mijn links hart bloedt". Nou die van mij ook. 

Maar goed de kiezer heeft beslist zeggen ze dan en de tijd zal het leren. 

Ik heb een goed gevoel bij het feit dat ik gestemd heb op Sandra en hoop dat ze vol blijft houden. 

De VVD wordt gelukkig tegen gesproken door D66 en ik hoop dat ze er uitkomen. 

Maar ik vrees het ergste. De tijd zal het leren. Die spreuk zal ik nog vaak herhalen. 

We hebben helaas nog geen reactie op mijn vraag aan Enexis. Ga er de komende week maar eens over bellen. 

We hebben de voortuin een flinke beurt gegeven. De komende week krijgt de achtertuin een beurt de weersvoorspellingen zijn goed dus dat beloofd wat. 

De afgelopen week hebben we bezoek gehad en zijn op bezoek geweest. O.a. bij broer en schoonzus in verband met de verjaardag van schoonzus. Het was gezellig en we hebben even weer bijgepraat. 

Verder hebben we een paar flinke fietstochten gemaakt van ruim 20 kilometer. Wel gelet op de wind.

 

Door dit mooie natuurgebied HET ROEGWOLD

Als het maar even kan heen tegen de wind in en terug heerlijk voor de wind aan.  We hebben een elektrische fiets, maar de wind was zo koud en dat maakt dat het toch heerlijk is met een zonnetje en dan voor de wind aan. Handschoenen waren geen overbodige luxe. 


In onze serre was het goed toeven. Er waren momenten dat we er een middagdutje hebben gedaan en de temperatuur opliep tot 30 graden. Dan moest er wel even een deur open om de temperatuur te regelen. Mijn schoonzus zei laatst de serre is de beste investering die we gedaan hebben en daar kan ik het helemaal mee eens zijn. We genieten er erg van. 

De komende week bestaat uit een bloedonderzoek voor Max en een onderhoudsbeurt van de auto. Bij die moderne auto's wordt je daar wel aan herinnerd steeds als je hem nu start verschijnt er op het scherm de tekst  ONDERHOUD AUTO  steeds weer moet je het wegdrukken. Nou de afspraak is gemaakt en a.s. dinsdag zijn we om 10 uur welkom. Gaan wij tijdens die beurt een wandeling maken in Groningen. 

 Dan is hij al weer twee jaar oud.
Ruim 28.000 km gereden best veel voor twee bejaarden. We hopen er nog heel lang plezier van te hebben. Want in deze tijd weet je niet wat wijs is. Elektrisch gaan rijden of wachten op waterstof. 
Elektrisch voelen we niet voor en waterstof zal nog wel even duren dus rijden we hier nog wel even mee door en het voldoet goed. Trouwens we zijn ook geen geldezel. Die hebben we nog niet gevonden en zullen wel ook wel niet vinden. 
We hebben met veel horten en stoten onze belastingaangifte gedaan de afgelopen week en ik moet zeggen dat heeft ons wel wat opgeleverd. We krijgen terug en dat komt ons goed van pas in verband met de aankoop van de zonnepanelen installatie. 

En zo komen wij onze tijd wel weer door. 

Ik hoop dat jullie dat ook lukt en wens jullie daar veel plezier bij. 

Ik sluit af met een mooi gezang. Dat mij doet denken aan vroeger. Ben RK opgevoed en in mijn jeugd jaren ging in de kerk alles in het latijn. Dat had een groot voordeel. Waar je ook kwam overal kon je meedoen in de kerk. Wij gingen in die tijd wel naar Duitsland, Oostenrijk en Italië en als je daar naar de kerk ging kon je meedoen. Toen dat werd afgeschaft stonden we met de mond vol tanden en waren we in de kerk buitenlanders. 

Ter herinnering aan die tijd hier het mooie PANIS ANGELICUS dit betekend 

BROOD VAN DE ENGELEN werd vaak gezongen tijdens Sacramentsdag bij het tonen van de monstrans waar dan de grote hostie, het brood in zat. 

Gezongen door Andrea Bocelli. 
Deze zanger heb ik speciaal gekozen voor Marleen. 




Geen opmerkingen: