zondag 24 mei 2020

fietsen

zondag 24 mei 2020

Fietsen dat hebben we de hele week zoveel als mogelijk gedaan.
Vorige week schreef ik dat we wellicht de Elfstedentocht weer gingen oppakken maar dat is er even niet van gekomen. We hebben ook om het mooie weer de fiets gepakt en hebben een paar mooie tochten gemaakt.
De eerste was naar Meerstad/Groningen .... Ruischerbrug......Lageland.....Denemarken ....Slochteren....Kolham
Prachtig en wat wordt Meerstad een mooie wijk.
Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen - Meerstad
De meeste huizen zijn van het gas af en je kunt bij de week bijna zien dat er weer vorderingen zijn.
Nu een supermarkt en een school in aanbouw en een mooi natuurgebied.
Geschakeld - MeerstadOver Meerstad - Meerstad
We zijn langs de Meeroevers gereden en langs de Groenewei naar Tersluis en daar het fietspad op richting Lageland.Verkocht: Groot Lageland 33 8064 AM Zwartsluis [funda]
Van het mooie Lageland wat nu erg in rep en roer is vanwege de plannen voor een proefbaan voor de Hyperloop. Omwonenden schrikken van komst hyperloop: 'Door de strot geduwd ...Omwonenden komen in verzet tegen komst hyperloop bij Meerstad ...
Ja dat is die buis waar je t.z.t. door heen scheurt met een snelheid van 1000 km per uur. Hier in Lageland langs het Slochterdiep komt een testbaan. Maar als het aan de inwoners ligt komt die er niet. Kijken wat de toekomst brengt. Wij scheurden daar langs met een snelheid van 20 kilometer per uur op onze fiets. Dat richting Denemarken.
Denemarken | Plaatsengids.nl
Het is een mooie open streek met een paar boerderijen en huizen.
Op naar Slochteren.
En ja daar staat de Borg nog steeds in de steigers. Het einde is wel nabij, maar door de crisis is het uitgelopen en dat was te verwachten. Deze week heb ik een uitnodiging gekregen om voor een vergadering langs te komen om de plannen voor de opening op 1 juni door te nemen.
Heb het plan gelezen wat men allemaal van plan is en ik moet zeggen dat me dit geen uitdagingen geeft om weer te beginnen. Maar ik wacht de vergadering af. Er komen zoveel taken op onze nek dat dit niet leuk meer is. Maar even afwachten.
De geschiedenis van de borg gaat altijd door me heen als je dit weer ziet. 

Heeft Christo de Fraeylemaborg in Slochteren ingepakt of is het ...
En zo weer naar Kolham. Waar het heerlijk warm was in onze serre. Onze cactus die heeft het er ook reuze naar de zin en beloond ons met ongeveer 40 bloemen. De eerste komen al uit. 
Ook hebben we een fietstocht gemaakt door het Tripsbos achter op Sappemeer. Een prachtig en rustig gebied.
Adriaan Tripbos bij Sappemeer heeft na ruim kwart eeuw een ...


Adriaan Tripbos | Landschap foto van mouse58 | Zoom.nl
Vervolgens door Tripscompagnie via Borgercompagnie en langs de Kalkwijk weer naar Hoogezand.
Prachtig om zo door de landerijen te fietsen en te zien hoe de natuur zich ontwikkeld. De droogte was ook goed te zien vooral aan de vele windhozen die we tegen kwamen onderweg.

VIDEO: Windhoos op akkerland bij Rheden
Prachtig om te zien hoe dan plotseling alles rond draait.
Ach en zo merken jullie wel dat we ons niet vervelen. We maken er wat van en gaan vrolijk verder met ontdekken en in en om het huis werken.
Ik sluit af met het Groningslied. Ja vorige week veel in Drenthe vertoeft dan moet je nu toch wel je Groningerland eren.

Ik wens jullie een fijne week toe en hou het gezond. 

Geen opmerkingen: