zondag 20 mei 2018

Zeeland

zondag 20 mei 2018
Iets later dan gebruikelijk maar na een heerlijk weekje Zeeland is dat ook logisch, alles gaat wat langzamer, hoewel we het best druk gehad hebben in Vlissingen.
Het was geweldig wat een mooi appartement met een fenomenaal uitzicht. En dan al die schepen die aan je neus voorbij varen.
We hebben een goede reis gehad er heen en ook terug.
De ontvangst in het appartement was prima en dan dit uitzicht.
foto van Bert Twickler.foto van Bert Twickler.
Ik heb gelijk maar een schip opgegeten.

En na de eerste indrukken hebben we gelijk plannen gemaakt voor de volgende dag en dat werd in Belgiƫ een rit met de tram langs de kust. Van Knokke-Heist naar De Panne loopt een geweldig treintje en kun je met een dagkaart op en af stappen wanneer je wil. En wat hadden we.....prachtig zonnig weer.
foto van Bert Twickler.
Afbeeldingsresultaat voor Oostende
Het parkeren in Knokke is overal betaald maar ja het is wel Belgiƫ....toen we op de parkeerplaats stonden was nergens een kaartje uit de automaat te krijgen. Ik naar de servicebalie van de AH. De juffrouw zei dat betalen niet nodig was. Maar ik zei we gaan een dagje met de tram en overal staat als je geen kaartje hebt krijg je 50 euro boete. Ach meneer ze controleren op de parkplaats nooit en in de parkeerkelder helemaal niet. Dus wij de parkeerkelder in.
 Afbeeldingsresultaat voor knokke heist parkerenBijna helemaal leeg en daar hingen ook grote papieren dat we moesten betalen. Automaat defect.....dus ik weer naar de servicebalie......meneer maak u niet ongerust het komt helemaal goed ........wil u met de tram ? Ja dan heb ik kaartjes voor u met reductie.
Dus de kaartjes gekocht en wij in de tram......na de hele dag ons vermaakt hebbende kwamen we weer bij de auto....lekker koel en we reden zo weer weg. Wat een land......ook geen wonder dat alles in staat van verval verkeerd........nou alles.....veel.

foto van Bert Twickler.
Na een heerlijk dagje langs de kust weer in ons eigen appartement. Het derde gebouw vanaf de linker kant.....bovenin.
Het was genieten.........de volgende dag zijn we Vlissingen in geweest en hebben een tochtje met de auto gemaakt in de omgeving.
O.a. Veere bekeken.
Afbeeldingsresultaat voor veere
Afbeeldingsresultaat voor veere
Vervolgens was het al weer donderdag en dat was de verjaardag van mijn broer....65 jaar is hij geworden. We hadden afgesproken om die dag naar Gent te gaan. Zou niet zulk mooi weer worden.
Maar de weergoden hadden het anders bedacht het was prachtig zonnig weer. Heerlijk weer om in een stad rond te wandelen.
Afbeeldingsresultaat voor gent
Het is daar net een sprookje. We hebben een boottocht gemaakt en zijn door de stad gewandeld.
foto van Bert Twickler.
foto van Bert Twickler.

 Afbeeldingsresultaat voor ghent cathedral
Hier hebben we rond gelopen in de Kathedraal.
Na thuiskomst hebben we nog gegeten in een strandpaviljoen aan de Boulevard in Vlissingen en hebben we de dag afgesloten. Om alvast wat in te pakken om vrijdag weer huiswaarts te gaan.
Afbeeldingsresultaat voor boulevard vlissingenDag Vlissingen tot ziens.
Bij thuiskomst gelijk boodschappen gedaan en gras gemaaid. Direct weer in het vertrouwde ritme.
En zo kabbelt het leven weer door. De volgende reis staat gepland in juni....op naar Terschelling.
Maar eerst staan er voor de komende week plichtplegingen geboekt. En die gaan we maar weer afwerken.
Volgende week hoop ik daar over te kunnen berichten.
Een fijne zonnige week toegewenst.
Groetjes.
Ik sluit af met een lied dat slaat op Pinksteren. Het wordt gezongen op de manier zoals de Nonnen in het Klooster in Megen die ook zo mooi kunnen.
Kom O Geest.

Geen opmerkingen: