zondag 10 december 2017

Dickens

zondag 10 december 2017

Afbeeldingsresultaat voor dickensDit is hem dan.
Als de borg de komende week in kerstpracht is gezet, ga ik zaterdag en zondag wat zaken regelen en als Charles Dickens over het terrein. Samen met een collega die als mevrouw Dickens kniepertjes gaat bakken en verkopen.
Afbeeldingsresultaat voor dickens
Ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen en hoe de reacties zijn.
Heb het kostuum al gepast en die kan ik donderdag halen bij de kleding verhuur.
Het is te hopen dat het weer goed meewerkt. Sneeuw is leuk maar niet te veel. Kou is niet anders, maar we moeten eigenlijk geen regen. Dus we duimen voor mooi weer. Er is veel op touw gezet. Heel veel kramen en een echte schaatsbaan. Daarbij hoort natuurlijk een dweilorkest en ja die komt.
Het beloofd een hele leuke happening te worden. Dus als je zin hebt kom naar Slochteren en ga genieten. De afgelopen week heb ik het toch niet zo rustig gehad als gedacht. Max was grieperig en kon niet zo als hij gewend was. Maandag was een hele leuke dag. We hebben genoten van het congres en van het eten bij van der Valk. Het is in Zwolle altijd reuze gezellig en gastvrij.
Alles is eigenlijk zonder al te veel oponthoud verlopen. De garagedeur is onherstelbaar beschadigd en zal compleet vernieuwd moeten worden. Daarin is actie ondernomen en zal zo binnen een 6 a 8 weken worden opgelost.
De visites waren gezellig en we hebben onze gebruikelijke dingen gedaan. Zoals blad ruimen en binnen in huis stofzuigen, afstoffen en de was met alles wat daarbij komt kijken.
En zo kabbelen we maar door. Ik wilde nog een mooie lange winterjas en bedacht me om daarvoor naar Gorredijk te gaan bij Rinsma en dat hebben we dan zaterdagmiddag gedaan.
 Afbeeldingsresultaat voor rinsma gorredijkAfbeeldingsresultaat voor rinsma gorredijk
Een prachtig plein en mooie winkels, maar ik ben niet geslaagd. Ik heb een incourante maat en dan hebben we die niet. Ook geen moeite om iets voor je te doen...ook geen kopje koffie het zat er allemaal niet in. Dus weer terug.......onderweg bedacht ik me om naar Veerkamp in Martenshoek te gaan.

 Afbeeldingsresultaat voor veerkamp martenshoekOok een leuke zaak en ik werd onthaald met koffie en zelfs banket. Na wat passen en meten ben ik daar goed geslaagd en kan ik de winter aan zien komen.
Vandaag gaan we de kerstboom opzetten en ga ik nog wat dennengroen knippen in het Kolhamsterbos. Er zijn daar veel bomen omgewaaid en daar kan ik wel wat van gebruiken.
Ja en dan gaan we maandag aan de slag voor de borg. Onze plannen die Bea en ik hebben gemaakt uitvoeren. Zo komen we steeds dichter bij kerst....overal zijn kerstmarkten en allerlei evenementen.
Zo ook de fair het komende weekeinde. Het beloofd een leuk evenement te worden en het ziet er wellicht zo uit.

 Afbeeldingsresultaat voor fraeylemaborg kerst
Gerelateerde afbeelding
Of het dit allemaal wordt? Volgende week laat ik zien hoe het geworden is.
Nu stop ik eerst en wens jullie een hele fijne week toe. Zelf ben ik toegetreden tot het koor van Kolham die de kerstnachtdienst verzorgd en a.s. zaterdagmiddag rond 17 uur treden we alvast op tijdens de kerstmarkt voor het dorpshuis.
Daarom sluit ik nu af met het STILLE NACHT. 

Geen opmerkingen: