zondag 11 juni 2017

belevenis

zondag 11 juni 2017 
Belevenis was het maandag de borg Ewsum is niet veel van over, maar een wandeling door Middelstum en naar de restanten van de borg waren de moeite waard. Evenals de tuin die is aangelegd op het terrein van de vroegere borg. Het was er enorm druk maar wel heel mooie.
Afbeeldingsresultaat voor tuin van landgoed EwsumDit is de tuin met de muur waar fruitbomen tegenaan zijn geplant.
 Gerelateerde afbeeldingHier een indruk van de bloementuin.
Na deze belevenis zijn we door gereden richting Uithuizen en vandaar naar Godlinze. Eens gekeken bij de marmerkoning Buno Santenera. Hier heb ik ooit wel eens een veiling bezocht en we waren benieuwd of het gebouw er nog stond. En ja het stond er nog en de vele beelden ook met heel veel borden over het programma Radar dat die hem zo zwart had gemaakt met zijn Biostabil.
Afbeeldingsresultaat voor bruno santanera godlinze
Afbeeldingsresultaat voor bruno santanera godlinzeDit is hem. Hang hem om je nek en alle kwalen verdwijnen. Maar ja Radar trok het in twijfel en toen was het mis. Maar Bruno eist genoegdoening.
Vandaar zijn we door Delfzijl gereden waar de Pinksterfeesten in volle gang waren en het dus heel druk was.
 Afbeeldingsresultaat voor pinksterfeesten delfzijl
Vervolgens zijn we naar Termunterzijl gereden. Altijd leuk om daar even door heen te rijden.
Hier was het ook erg druk.
Afbeeldingsresultaat voor termunterzijl

Afbeeldingsresultaat voor termunterzijlSoms drinken we hier wel een kopje koffie maar helaas alles was vol. Dus op naar Termunten.
Daar kon je ook op de koppen lopen.
Afbeeldingsresultaat voor termunten

Afbeeldingsresultaat voor landman termuntenHet is altijd goed vis eten bij Landman maar ook daar was alles overvol. Dus doorgereden en zo op huis aan en daar lekker koffie gedronken bij de buren die op hun terras zaten en wij mochten even aanschuiven.
Heel gezellig. En zo tuften we door naar de dinsdag. Er moest nog wat gedaan worden thuis buiten konden we niet veel beginnen vanwege de regen en 's middags heb ik gewerkt in de Borg.
Nu achter de kassa en dat was geen succes. Ik moet me daar meer in verdiepen.
Woensdag zijn we de hele dag op stap geweest. Koffie gedronken bij Mevrouw Riepma in Siddebuen en koffie gedronken bij Dick en Enna wat altijd super gezellig is. En zo waren we al weer bij de donderdag beland. Er moest weer wat thuis gedaan worden en dat hebben we dan ook gedaan.
Vrijdag heb ik me rustig voorbereidt op een rondleiding die ik zaterdagmiddag zou geven in de Borg. Dit was voor een oudheidkundige vereniging en dat was heel gezellig en leuk om te doen. Geef mij dat maar en niet die kassa. Zo is het weer zondagochtend en staan we voor een nieuwe dag en nieuwe week. Een week waarin Max zijn 69e verjaardag hoopt te vieren en we een gezellige dag beleven hoop ik. Dinsdag boodschappen doen en woensdag zijn verjaardag vieren. Maar eerst vandaag, dan gaan we waarschijnlijk een fietstocht maken langs mooie tuinen in de omgeving, want het is open tuinen dag. En er zijn verschillende tuinen open vandaag.
Afbeeldingsresultaat voor tuinerie kolhamAfbeeldingsresultaat voor tuinerie kolham
Zo is in het dorp de Tuinerie open en in Lageland, Hoogezand, Zuidbroek, Slochteren Sappemeer. enz. Er volgen nog meer weekeinden om tuinen te bezoeken, maar dit weekeinde zijn de tuinen in onze omgeving open en het weer gaat meewerken. Daarom moet je nu de koe bij de horens vatten.
Volgende week laat ik weten waar we geweest zijn en hoe het er uit ziet.
Ik wens jullie allemaal een fijne zondag toe en een te gekke week. Groetjes
Ik sluit af met een Zanger uit Groningen met het liedje MIEN TOENTJE.


Geen opmerkingen: