zondag 9 april 2017

Stille week

zondag  9 april 2017
DE STILLE WEEK......de week voor Pasen.
Het wordt wat onze voornemens betreft geen stille week.
De afgelopen week wat rustiger en daar valt dan ook niet veel over te verhalen.
Hoewel het Boschhuis in Ter Apel toch wel een bijzonder mooie omgeving was om de begrafenisvereniging over te dragen. De mensen van het Boschhuis hadden ook een prachtige tafel voor ons klaar gemaakt. Het eten was geweldig en we gingen dan ook voldaan weer naar huis.
Afbeeldingsresultaat voor boschhuis ter apelAfbeeldingsresultaat voor boschhuis ter apel
Wees nou eerlijk dit is toch een stemmige en sfeervolle omgeving.
Verder heb ik me nogal opgewonden over een bejaarde die niets meer kan maar vervolgens denkt nog alles te kunnen. Waar mensen op leeftijd ook al geen probleem van kunnen maken.
Wekelijks help ik iemand met boodschappen doen en een bezoekje om het isolement wat op te vangen. Komen Max en ik daar is hij met een hamer en breekijzer in de tuin bezig geweest om een schutting af te breken. Dat wilde dus niet en zo kwam de vraag of ik dat ook wilde doen.
Ik weet nog steeds niet waarom die schutting weg moet, maar goed ik heb hem weg gehaald en de rotzooi gesorteerd en in de loop van de komende weken werk ik dat weg. De man zijn zoon had gezegd doe dit huis toch weg, en daar geef ik hem gelijk in, want als je alles goed bekijkt is het eigenlijk niet meer te doen dat hij er nog woont. Hij kan de tuin niet doen en in huis zijn huishouding ook niet. Hij loopt slecht, ziet vrijwel niets meer, eigenlijk kan hij niet goed meer voor zich zelf zorgen. Maar middels de thuiszorg en deze en gene die langs komt lukt het nog.
Was zijn antwoord naar zijn zoon: Waar moet ik dan heen als ik het huis verkoop. Ik wil niet naar een bejaardenhuis tussen al die oudjes zitten........is de man 87. Dan vraag ik me af hoe gek ben je.
Ik maak de schutting af en als dat gebeurt is dan geef ik ook aan dat het genoeg is en hij andere keuzes moet maken omdat het zo niet langer gaat.
Toch nog heel wat kunnen schrijven over de afgelopen week.
Wat me daarin ook nog op viel was de verschrikkingen in de wereld. Een onberekenbare eigenzinnige Trump, een gevaarlijke Assad die met gif zijn eigen volk vergast en een idioot die met een gestolen vrachtwagen onschuldige mensen de dood in jaagt.
In de stille week overdenk je alles en bezin je je op het leven.
Als ik de zaak overdenk dan kom ik tot een heel vervelend tijdbeeld.
Een Trump die geen boodschap heeft aan de rest van de wereld, compleet geen weet heeft wat er in de wereld speelt en denkt nu hij president is dat hij alleenheerser is over de wereld en iedereen moet doen wat hij wil en daar bovenop ook nog eens de aandacht wil afleiden van de binnenlandse situatie, Hij zal ons binnenkort in heel veel ellende storten. Die man is in staat om een kernoorlog te ontketenen die zijn weerga niet kent. We wachten maar af en zullen ook niet veel anders kunnen.
Ik ga me richten op de komende week.
Afbeeldingsresultaat voor Visio GraveAfbeeldingsresultaat voor Visio Grave
Ben uitgenodigd voor een Visioendag in Grave. Mijn oud werkgever organiseert één keer per jaar een gezellige dag voor gepensioneerden en dat is dinsdag.
Max en ik hebben afgesproken dat we er een driedaagse trip van maken en hebben een hotel geboekt in Uden. Het Hampshire. Daar verblijven we van maandag tot woensdag.
Afbeeldingsresultaat voor hampshire hotel fitland udenAfbeeldingsresultaat voor hampshire hotel fitland uden
Uden en omgeving moet mooi zijn en dat willen we met eigen ogen aanschouwen.
Afbeeldingsresultaat voor udenAfbeeldingsresultaat voor uden
Als we terug zijn gaan we donderdagmiddag op visite en vrijdag ga ik de hele dag naar de borg om daar de werkzaamheden rond de versiering van het terrein mede te ondersteunen in aanloop naar de fair die maandag 2e paasdag plaats vindt.
Afbeeldingsresultaat voor stro eierenHet worden niet zulke eieren maar wel andere........welke dat verhaal ik de volgende week.
Afbeeldingsresultaat voor paashaasAfbeeldingsresultaat voor paashaas
Als het weer mee zit wordt het heel gezellig.
foto van Bert Twickler.
Kijk thuis heb ik al een paasboom gemaakt in de tuin.
Hoe hij er volledig uit ziet laat ik ook nog wel zien volgende week.
Het trekt wel bekijks en zelfs de boswachter had er een positief woord voor over.
We maken er wat van hoop ik de komende week.
Ik wens jullie ook allemaal een goede week.........een stille week toe.
Groetjes
Ik sluit af met ADORO TE PANIS.

Geen opmerkingen: