zondag 21 juni 2015

gezellig

zondag 21 juni 2015
Gezelligheid kent geen tijd is een gezegde. En gezellig was het. De verjaardag van Max en ook de week. We hebben ons weer reuze vermaakt. Moet je niet denken aan alle ellende dat er in de wereld speelt en wat de regering voor ons in petto heeft.
Een spreuk van Loesje: Ken je de overeenkomst tussen een hondendrol en de belastinghervorming van deze regering?   TRAP ER NIET IN. En zo is het maar net. Zogenaamd terug geven wat ze eerst hebben afgepakt. Zo kan ik ook wel mooi weer spelen van een ander zijn geld.
Maar goed we zijn maar eens een dag afgereisd naar Den Haag en hebben plaats genomen op de publieke tribune. Voor dat je daar bent moet je je wel bijna helemaal uitkleden en alles wat los op of aan je lichaam zit afgeven. Als je dan ziet hoe verschrikkelijk men met elkaar omgaat en hoe er gehakketakt wordt, dan denk ik hoe is het mogelijk dat hier nog iets zinnigs uit komt.
Je moet wel heel erg ingewijd zijn om hier echt een touw aan vast te kunnen knopen.
Maar wel goed om weer eens mee te maken.

Je hebt vanaf de publieke tribune wel een mooi zicht op het circus trouwens.

Na een rondje langs het binnenhof en ter afsluiting over het binnenhof zijn we naar de paleistuin van Noordeinde gegaan om daar rustig een beetje te eten uit de rugzak.

Hier waren we nog nooit geweest en ik winst niet dat je hier zo mooi kon zitten. Midden in Den Haag.
Het was genieten met een prachtig zonnetje er bij. Dat laatste is in deze tijd wel heel bijzonder.
Vervolgens zijn we weer op huis af gegaan en hebben we weer een heerlijk dagje mogen beleven.
Vrijdagmiddag was een onverwacht mooie middag. Ik was uitgenodigd om de opening van de tentoonstelling van Evert Thielen zijn kunstwerken.
Wat was dit een prachtig gebeuren. De inleiding van Evert Douwes was geweldig en vervolgens konden we de kunstwerken bekijken. We gaan binnenkort weer kijken en met de kennis die we hebben opgedaan valt er heel wat te zien.
Afbeeldingsresultaat voor evert thielenHier staat de man voor één van zijn kunstwerken.
Hij was speciaal overgekomen vanuit zijn woonplaats Brugge en genoot zichtbaar van alle aandacht en belangstelling. Maar als je zijn kunstwerken bekijkt het is geweldig.

Dit is één van de topstukken die op de tentoonstelling hangt. Kost maar ruim 100.000 euro.
Voor een gepensioneerde niet te betalen, maar dan is het wel leuk om je er aan te vergapen.
Mensen als je eens wat leuks wilt zien kom naar de Fraeylemaborg voor € 6,00 kun je de tentoonstelling zien en de borg bezoeken en als je een museumjaarkaart hebt kost het je niets.
Het is werkelijk genieten. De tentoonstelling is nog tot 4 oktober.
Zaterdag hebben we genoten van een openluchtconcert in Veendam ons aangeboden door de Rabobank. Het midzomer Promsconcert waarin Ellen ten Damme werd begeleidt door het Veenkoloniaal Symfonieorkest. Er waren nog meer gasten waaronder de Troebadoers en Gerry Wolthof, Irene Wilkens en Marianne van der Velde. Het was genieten van allerlei muzikale traktaties. En vandaag gaan we genieten van een barbecue die ons wordt aangeboden door de neven ter gelegenheid van hun verjaardag.

Dat wordt vast ook wel genieten. Het weer moet wel meewerken natuurlijk en anders moeten we met elkaar maar creatief zijn om dat weer op te lossen.
En dan is het al weer bijna maandag......kijken wat de nieuwe week ons brengt.....de aannemer heeft beloofd met zijn planning te komen en dus wordt het duidelijk wanneer we het huis uit moeten.
Spannend....we hebben al voldoende opslagruimte en gaan zo snel mogelijk aan de slag hoop ik.
Want we kunnen hopelijk de komende tijd zonder verwarming en kunnen alles weer inrichten als de verwarming weer aan moet. Het zal me benieuwen. Het wordt wel een drukke week.
De Rabobank biedt zijn klanten leuke gebeurtenissen aan. Zo gaan we naar een openluchtspel, een kerken en hofjes wandeling en doen we mee aan een Fietstocht door het Marne gebied.
Maar ook ga ik vrijdag nog op stap met mijn oud collegae waar ik me erg op verheug.
Daarover volgende week een verslag, voor nu eerst genoeg. Ik wens jullie allemaal een heel zonnige week toe.
Ik sluit af met de zomer van Vivaldi uit de vier jaargetijden want officieel begint vandaag de zomer.

Geen opmerkingen: