zondag 26 oktober 2014

Hollands hoop

zondag 26 oktober 
Wat een week ligt achter ons. Max heeft nog steeds problemen met zijn gebit en is vrijdag weer naar de tandarts geweest om naar de kies te laten kijken. Van kijken kwam een flinke ingreep met als gevolg dat hij met een verdoofde en hele dikke wang weer terug kwam. Hij heeft er nog steeds veel pijn aan en neemt dan ook af en toe een pijnstiller.
Ondanks dit heeft hij toch een proefrit gemaakt op een elektrische fiets met als gevolg dat we beide een elektrische fiets hebben gekocht. Onder de voorwaarde van levering maart volgend jaar.
In de winter rij je toch niet zoveel op de fiets dus dan maar in het voorjaar.
We hebben onze fietsen er tegen in geruild en hebben nog één fiets behouden voor de kleine boodschappen in de omgeving.
Vraag nu gelijk de gratis brochure aan We hadden er nog nooit van gehoord.
Maar onze overburen hebben bij dit bedrijf hun fietsen gekocht en ze zien er goed uit en voldoen hun prima. De proefrit was ook goed en dus hebben wij ook de stap gewaagd.
Onderhoud en service aan huis en 5 jaar garantie en nog een redelijke prijs ook.
Wat wil een mens nog meer.
Gisteravond weer genoten van "Hollands Hoop"op NPO 2. Mooie serie, spannend en humoristisch, maar er is wel een vervelend ding in deze serie en dat is het irritante rond lopen met de mobiele telefoon omdat er geen bereik is. Nou het is hier achter ons huis opgenomen en we wonen wel afgelegen, maar met de juiste provider is er geen enkel probleem met de ontvangst. Wij hoeven niet op het dak te klimmen om een telefoongesprek te voeren. We worden ook weer aardig afgeschilderd als criminelen en een achterlijk volk. Maar goed daar kijken we wel door heen. We zijn dan ook erg benieuwd hoe het allemaal gaat aflopen.

Geweldig zoals deze mensen spelen. We gaan volgend jaar eens kijken op de locatie met gebruikmaking van onze nieuwe elektro fietsen.. Verder hebben we woensdag gekeken in Delfzijl hoe de natuur zijn werk deed. En wat het betekent als er hoog water komt.
Rond 10.30 uur waren we in Delfzijl en stond het water op zijn hoogst. Toch was het niet zo hoog als verwacht, maar toch best wel een bijzonder gezicht om het hotel/restaurant "De Boegschroef"zo in het water te zien. In betere tijden ziet het er zo uit.
 
En woensdag zag het er zo uit.

Het was wel een vreemd gezicht en een gewaarwording dat na ongeveer een uur al het water al weer bijna weg was. Verbazingwekkend hoe snel dat ging. Maar ik las in de krant dat het internet er wel helemaal uit lag in delen van Delfzijl omdat een schakelkast aan de verkeerde kant van de kijk stond en er dus kortsluiting was ontstaan.
Dit is de mooie waterpoort in Delfzijl. Hij was woensdag gesloten en lekte ook nog wat. Maar als hij er niet was dan was heel Delfzijl ondergelopen volgens mij.
We hebben vervolgens nog vis gegeten in Termunten en daarna nog de jaarmarkt bezocht in Appingedam. Leuke en gezellige dag beleefd.
Vervolgens hebben we een reisje geboekt en gaan we de komende week een paar dagen naar Koblenz. Even Max laten zien waar de boot van de Zonnebloem allemaal heeft aangelegd.
De oude binnenstad en nog veel meer kunnen we bekijken. Natuurlijk ook even langs de Moezel.
Dit wordt volgens mij genieten.......nu Max zijn kiespijn nog even over en we kunnen gaan.
Dit waren weer wat belevenissen van ons. De toestand in de wereld wil ik het eigenlijk niet over hebben, maar het wordt steeds wreder, de mensen worden steeds onverdraagzamer en er gebeuren steeds meer rare dingen.. Maar we wachten af en gaan voorlopig nog maar even genieten van al het moois wat onze aarde te bieden heeft.
Zo hebben we ook een wisseling van provider doorgevoerd, met als gevolg dat we allerlei dingen extra hebben en minder gaan betalen. Je als AOWer moet je wel op de kleintjes letten om nog een beetje rond te kunnen komen. Dus zitten we nu met een 2e TV en hebben we Spotify en dat is best genieten van mooie muziek in de beste kwaliteit. Ben er nog lang niet uit hoe het allemaal werkt maar muziek luisteren doe ik.
We leven weer in de wintertijd en dan komen ook de donkere dagen aan en is er voldoende tijd om naar mooie muziek te luisteren.
Dan nu de Groninger spreuken;
Dij gain hetten verdroagen kin, mout gain kok worden. 
Helden winnen nait aaltied.
Swiegen is ook n antwoord.
Zo meester, zo schoul. 
Dit waren ze weer en dan nu ter afsluiting omdat het herfst is en de wintertijd is ingegaan, uit de vier jaargetijden van Antonio Vivaldi...Winter... alleen al die mooie beelden roepen mooie herinneringen op.
Een fijne week allemaal en tot mijn volgende blog. Groetjes
.

Geen opmerkingen: