zondag 3 juli 2022

water

 zondag 3 juli 2022 

Water is de titel deze keer. Wat mogen we toch blij zijn dat we over water beschikken. Hoeveel wereld burgers hebben dat geluk niet en leven in droogte.


Daartegenover staan weer mensen die veel te veel hebben en verdrinken in ellende.

Wij hier in Nederland kunnen nog droge voeten houden dankzij de vernuftige waterwerken die onze voorouders en ouders hebben gebouwd. 
De afsluitdijk, Mijn opa bouwde er nog aan mee.

 We hebben gezien dat het gebouwd is. 
Er werd een kabel baan aangelegd om de fundamenten op zijn plek te krijgen. We reden met een bus door de bouwput en verbaasden ons over de gigantische pijlers die de stormvloedkering gingen vormen. Wat een geweldige bouw werken.

De afgelopen week heb ik een paar middagen gewerkt in de borg en werd er in het park druk gewerkt aan het blote voeten pad. Dit is een rage en sommige mensen kwamen al een paar weken geleden om het pad te gaan lopen. Maar het blotevoeten pad is al een aantal jaren in de maanden juli en augustus geopend. 

Klaas en zijn mannen doen er veel werk op en zo ook dit jaar weer.  Woensdag waren er weer mensen die graag wilden en laat nu het pad net klaar zijn. Dus werd besloten dat deze bezoekers er gebruik van mochten maken en zo gebeurde het dat het pad even eerder als de bedoeling was werd geopend. 

J.l. vrijdag is het sluitstuk in de vijver geplaatst een mooie hond. 
Het beeld Junior van Margot Brekelmans (1951)


Er gebeuren allerlei zaken in het park zo is ook dit beeld onlangs geplaatst.
Ach het park is 25 hectare en geeft veel ruimte. Zo zal binnenkort waarschijnlijk weer wat geplaatst worden maar mag ik nog niets over zeggen. Blijft spannend. 
De BBQ bij Mark en Sander was gezellig en lekker de vorige week zondagmiddag. 
Verder hebben we de afgelopen week veel in de tuin gewerkt en het huis schoongemaakt. Gistermiddag zijn we even naar het schoolplein geweest in het dorp. Daar presenteerden de verschillende verenigingen zich. 



Wij pakken onze koffers en gaan een paar dagen naar Ameland.

Over onze belevenissen zal ik de volgende week berichten. 
Ik wens jullie allemaal een fijne week toe en sluit af met, hoe kan het ook anders:
Water music van Handel. 












Geen opmerkingen: