zondag 17 juli 2022

chaos

 zondag 17 juli 2022

Chaos ja dat is het overal. Wat een pessimist ben jij zeggen sommige mensen. Nou dat mag dan wel zo zijn zeg ik soms terug, maar het is niet best in de wereld. 

Er zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest. Iedere nacht slapen er veel mensen in de buitenlucht in Ter Apel bij het opvangcentrum. Maar dat is nog maar in ons land, kijk eens over de hele wereld. 


Er is nog nooit zoveel hongersnood geweest in de wereld. 


Er is heel veel onrust in de wereld. 


Het verschil tussen rijk en arm is gigantisch. Een Musk met zijn vele miljard zaait zo maar heel veel onrust. De rijken der aarde regelen heel veel en heel veel voor hun zelf. 




Het klimaat is een verschrikking. Overal zijn natuur rampen. Branden, hitte, droogte, overstromingen enz. enz. 


Maar zij die het kunnen willen weg met vliegtuigen auto's enz. enz. 




De grote uittocht is begonnen de drukte op de autobanen is gigantisch, denken ze ook aan de milieu verontreiniging? Ik denk het niet........als ik van mensen te horen krijg als ik zeg maar de brandstof voor de auto is wel gigantisch. Krijg ik te horen nou voor ons niet hoor een auto van de zaak.......waar blijft dan je eigen verantwoordelijkheid?


Denk ik dan......  Als je iemand ziet rijden in een elektrische auto dan denk ik...auto van de zaak en vaak is dat ook zo. Ik juich het toe, maar als ik zie wat een voordelen ze krijgen op het gebied van belasting en subsidies dan denk ik moet dat? Wij...de consumenten moeten het allemaal opbrengen. 

Ik heb al een aantal keren gezegd dat de derde wereld oorlog nabij is. Dan wordt ik gelijk versleten voor een pessimist. Nou dat mag, maar ik vind mezelf een realist. Kijk om je heen, lees de kranten kijk naar de TV, beluister de radio en trek je conclusie. Had ooit een leidinggevende en die zei "het moet eerst chaos worden om orde te scheppen" . Kijk om je heen hoe een chaos het is en dan zal er toch orde moeten komen. Ik hoop dat ik het niet bij het rechte eind heb en dat ik me erg vergis, maar de onvrede en agressie neemt in de wereld hand over hand toe. Als je dat niet volgt omdat je al maanden lang geen nieuws volgt en alleen maar leuke dingen doet en in je eigen bubbel leeft kan ik me voorstellen dat je het erg naar je zin hebt, maar die man daar in Rusland staat nergens voor. De tweede wereld oorlog brak ook uit door een man die wel even de zaak naar zijn hand wilde zetten nadat er onrust en chaos was in de wereld. Vaak is een grote oorlog het gevolg van wanhoop en onrust. 


Een ieder die gaat feesten, een verre vakantie houdt en wil genieten van het leven wens ik veel plezier toe en een fijne vakantie. Ik hoop dat jullie allemaal weer met frisse moet kunnen beginnen straks. 

De afgelopen week heb ik best wel leuke dingen gedaan. Groepen schoolkinderen rondgeleid in het bos rond de borg. 





En gewerkt achter de kassa waar veel mensen kwamen om te genieten van alles wat de borg te bieden heeft. Het name het blotevoeten pad is erg geliefd. 



De komende week krijgen we Irene op bezoek, waar we ons op verheugen. Ik ga naar de kapper en naar de tandarts en met Max naar het ziekenhuis voor een onderzoek en een gesprek met de cardioloog en dan zaterdagmiddag werken in de borg. 

Ik hoop dat ik nog lang actief mag blijven in een harmonieuze wereld en probeer wel een realistische optimist te blijven. Een fijne week toegewenst. En dat het niet al te heet mag worden. 

Ik sluit af met het nationaal hitteplan van Claudia de Breij.


 


Geen opmerkingen: