zondag 25 september 2016

kalender

zondag 25 september 2016 
Kalender is de titel van dit blog......waarom? Ach het laatste kwartier van het jaar breekt weer aan en wordt het tijd om even een nieuwe kalender aan te schaffen. Tevens kopen we altijd een Grunneger Spreukenklender en dat is altijd fijn om bij te houden. De spreuken en gezegdes aan de voorkant en de verhalen op de achterkant ik geniet daar van. Tevens worden alle dagen aangegeven wat er te beleven is. Zo staat er voor vandaag even niets op maar zoals gisteren dat het buren dag was en voor de afgelopen vrijdag dat het het laatste kwartier van de maan was. De spreuk voor vandaag en morgen is: Hai voart van Aims ien Dollerd. Volgens mij betekend dit dat de persoon nogal lang van stof is.Soms zoek ik het op maar dit laat ik graag aan jullie over om aan te geven of het klopt.
Afbeeldingsresultaat voor grunneger spreukenkalender
Dit is hem al weer voor 2017 en dat wordt genieten voor mij.
Met het boek over Emmo ben ik inmiddels in Rome. Het is prachtig om te lezen hoe Rome is ontwikkeld en dat er voor de huidige Sint Pieter een andere Sint Pieter heeft gestaan.
De feuilleton in de krant is inmiddels zo ver dat ze de Alpen over gaan.
Het is iedere dag weer genieten van deze geschiedenis.
De afgelopen week was best wel druk, maar ook genieten. En de workshop van Groei en Bloei was geweldig en gezellig. Maar ik heb nog een beurse vinger van het spelden prikken.
Wat was de opdracht? We kregen een stuk tempex en daar moesten we ergens een stuk uitdiepen om het vervolgens te bekleden met blaadjes en dan in de uitdieping een stuk oase te doen en daar een bloemstuk op maken. Ik had niet gedacht dat we daar zulke mooie dingen mee konden doen. Het resultaat mocht er wezen vind ik en het staat te pronken op tafel.
Beetje vreemde foto maar ik had hem buiten op het terras gezet en 
vergeten op te letten dat mij voet er niet bij op kwam. Maar het geeft zo wel een indruk. 
Zo ben ik gistermiddag wezen werken op de borg. Daar stonden vele dingen op het programma. 
Een rondleiding voor 28 personen die wellicht niet door ging en een groep Duitse toeristen die op eigen gelegenheid door de borg wilden en ook nog een inloop voor paren die wilden trouwen om de locatie te bekijken. Alles was de vraag of er mensen kwamen en wat ze wilden en met het mooie weer wat er was is het maar de vraag hoe het gaat verlopen. 
De Duitse gasten kwamen en wilden graag wat eten en drinken en vonden het fijn om buiten rond te kijken en hadden niet veel belangstelling voor de borg. De groep die rondgeleid wilde worden vond het nodig om wat eerder te komen en dat paste weer omdat de Duitsers niet veel belangstelling hadden en de mensen die kwamen voor de trouwlocatie hadden ook geen belangstelling dus was het een lekkere rommelige boel maar wij hebben het gezamenlijk allemaal binnen de lijnen gehouden en konden om 17 uur de tent sluiten en iedereen ging weer tevreden naar huis. 
Dat is toch de bedoeling. 
Wij hadden een verblijf op het programma staan voor Vlieland maar dat hebben we niet gedaan omdat we waarschijnlijk in november weer naar Ameland gaan, dus hebben we maar een verblijf gereserveerd in de Harz in Duitsland. We gaan binnenkort naar Schloss Meisdorf en hopen daar een aantal dagen door te brengen. 

ImageAfbeeldingsresultaat voor schloss meisdorf van der valk
Ik ben benieuwd hoe dit zal zijn. Zo op de foto ziet het er goed uit.
Dit is het eerst weer. Ik sluit af en wens jullie weer een fijne week toe.
Vandaag sluit ik af met een stukje uit de Messia van Fideric Handel.
How beautiful are the feet,.
  

Geen opmerkingen: