zondag 14 juli 2019

tweede wereldoorlog

zondag 14 juli 2019 

De tweede wereldoorlog ja onze vakantie staat in het teken van deze gebeurtenis.
Dresden is compleet van de kaart geveegd met een enorm bombardement. Krakau met zijn concentratiekamp Auschwitz en dan Berlijn met zijn nare geschiedenis. Wij zullen het beleven de komende dagen. We beginnen in Dresden dan een aantal dagen in Krakau en nog een dag in Berlijn. Afbeeldingsresultaat voor dresden
  Afbeeldingsresultaat voor krakau
Afbeeldingsresultaat voor berlijn
Dit zijn de steden die we aan zullen doen.
De afgelopen week was een bijzondere week. Max moest voor onderzoek naar het UMCG om te laten controleren hoe en wat er met zijn ogen aan de hand is. Het viel allemaal nogal mee, de oogdruk was vrijwel normaal en de afwijking aan zijn oogzenuw wat niet ernstig genoeg om er iets aan te doen. Voorlopig doorgaan en over ongeveer drie maand terug komen voor controle.
Mijn bezoek aan de huisarts heeft opgeleverd dat ik voor een bloedonderzoek moest en voor een onderzoek naar de cardioloog. Daarvoor krijg ik binnenkort een oproep. De klachten zijn gelukkig wat afgenomen, dus we kunnen wat rustiger op vakantie.
De fietsen hebben hun eerste onderhoudsbeurt gehad en we hebben een gezellig etentje gehad in Zeegse bij het Witte huis. Dit ter gelegenheid van het feit dat mijn broer met pensioen is gegaan.
Afbeeldingsresultaat voor witte huis zeegse
En zo vliegen de dagen en weken voorbij. Zo gingen we met elkaar naar school en zo zitten we nu beide in onze pensioen gerechtigde periode. De laatste fase van ons leven. Maar we hopen er nog lang van te kunnen genieten.
Vandaag moeten we het huis netjes maken en de tuin, de koffers pakken en dan even goed slapen.
Maandagochtend moeten we om 6.30 uur voor het centraal station in Groningen staan waar we in de bus stappen voor de reis naar Dresden.
We gaan er vandaag even flink tegenaan. Ik wens jullie een fijne week toe.
Ik sluit af met Shema Ysrael Bij Michaél Ben David.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Een hele fijne vakantie gewenst en fijn dat jullie positieve medische berichten hadden deze week. Wat je zegt: dan ga je wat rustiger op vakantie. Geniet ervan!. Groetjes Phil

pelgrim zei

bedankt Phil en jullie veel sterkte. Groetjes.